Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naiset viilettivät uurnille miehiä reippaammin – katso kaikkien vaalipiirien ennakkoäänestysprosentit

Eduskuntavaaleissa äänioikeutetuista antoi äänensä ennakkoäänestyksessä peräti 36,1 prosenttia. Ennakkoäänestysaika oli 3.–9. huhtikuuta. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden määrä tarkentui lopulta 32,3 prosenttiin.

Ennakkoon äänestäneiden määrä nousi näissä eduskuntavaaleissa uuteen ennätykseen.

Lukumääräisesti äänestäneitä on ennen varsinaista vaalipäivää, 14. huhtikuuta, siis jo reilusti yli 1,5 miljoonaa. Naiset olivat miehiä innokkaampia ennakkoäänestäjiä, naisista äänensä on antanut jo yli 833 000, miehistä yli 701 000.

Innokkaimmin ennakkoäänestysmahdollisuutta käytettiin Lapin vaalipiirissä, jossa ennakkoäänestysprosentti oli liki 44. Pienin ennakkoäänestysprosentti oli Ahvenanmaan vaalipiirissä, jossa ennakkoäänen antoi yli 14 prosenttia äänioikeutetuista.

Helsingin vaalipiirissä ennakkoon äänesti 35 prosenttia ja Uudenmaan vaalipiirissä reilu 31 prosenttia.

Edellä mainitut ovat alustavia tietoja koko maan ennakkoäänestysaktiivisuudesta, lopulliset äänestäneiden määrät saadaan tarkastuslaskennan valmistuttua 17. huhtikuuta.

Äänioikeutetuista ja äänestäneistä on vähennetty ulkomailla asuvat Suomen kansalaiset. Ahvenanmaan kunnissa (poislukien Maarianhamina) ei käytetä äänioikeustietojärjestelmää, jonka vuoksi suuri osa Ahvenanmaalla annetuista ennakkoäänistä ei näy alustavissa ennakkoäänimäärissä.