Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanantaina kello 12 se tapahtui: Tasan 1 000 000 suomalaista on äänestänyt – katso kotikuntasi tilanne

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys tuottaa parhaillaan mukavaa satoa. Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan vaaleissa on nyt annettu miljoona ääntä.

Miljoonas ääni annettiin tänään hieman ennen puoltapäivää. Kerran tunnissa päivittyvien tietojen mukaan äänestäneitä on nyt 1 004 912.

Kaikkein vilkkainta ennakkoäänestys on ollut Lapin ja Satakunnan vaalipiireissä – Lapissa on äänestänyt 28,6 prosenttia ja Satakunnassakin 27,7 prosenttia.

Uudellamaalla äänestysinto puolestaan on ollut varsin laimeaa: Suomen suurimmassa vaalipiirissä on vasta joka viides äänioikeutettu antanut äänensä.

Uudenmaan kärjessä on jälleen perinteisesti Kauniainen, missä äänestysprosentti on nyt 27,3. Vaalipiirin suurkaupungeista Vantaalla äänestysprosentti on jäänyt toistaiseksi 19,2 prosenttiin, mutta Espoossa sentään 20,4 prosenttia on käynyt uurnilla.

Helsingissä äänestysprosentti menee oli Espoonkin: pääkaupungissa äänestäneitä oli puolenpäivän aikaan 21,7 prosenttia.

Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomenna tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina. Vaalitulos vahvistetaan 17. huhtikuuta ja uusi eduskunta aloittaa työnsä 23. huhtikuuta.

Katso oman kuntasi äänestysprosentti tämän linkin takaa.