Idolsista tuttu Stina Girs kyllästyi musiikkibisnekseen ja lähti uudelle alalle – sitten yksi puhelinsoitto muutti kaiken

Toni Tervo

Kaikki alkoi tuntua Stina Girsistä puuduttavalta.

Kilpailtuaan Idolsissa hän oli saanut levytyssopimuksen, julkaissut kaksi levyä ja keikkaillut mukavaa tahtia, mutta musiikki ei enää napannut samaa tahtia. Elettiin vuotta 2015 ja nainen teki päätöksen astua sivuun.

– Siinä oli sellaiset menestymisen paineet. Milloin levy tulee ulos? Tuleeko ketään keikoille? Paineita tuli ulkopuolelta ja totta kai itseltäni. Itse olen itselleni ollut aina se ankarin. Tuolloin minulle tuli olo, että enää ei ole mitään annettavaa. Että antaa olla, ei tästä tule mitään, Girs muistelee.

Hän siirtyi tuolloin Hyvinkäälle pitämään omaa kukkakauppaa. Yrittäjän elämä toimi naiselle hyvin ja bisnes rullasi mukavasti.

Sitten soi puhelin.

– Minulle soitettiin ja tarjottiin yhtä kappaletta. Mietin sitä ja salaa vähän innostuinkin. Menin studiolle pitkästä aikaa laulamaan ja se tuntuikin aika hyvältä.

Girs päätyi tekemään lopulta sopimuksen Kaiku Entertainmentin kanssa ja julkaisi comeback-singlensä vuonna 2017. Jo silloin Suomi näki naisesta hiukan erilaisen, iloisemman puolen.

– Kaksi aiempaa levyäni sisälsivät aika pitkälti hitaita ja keskitempoisia biisejä. Nyt halusin vähän jotain tanssittavampaa ja pirteämpää. Olen herkkä ja tunteellinen ihminen ja elän tunteen mukaan. Nyt fiilis on ollut tällainen, laulaja hymyilee.

Naisen uusin single, nyrjähtäneestä rakkaudesta kertova Ihan sama julkaistiin 29. maaliskuuta. Se on Girsin mukaan tuonut hänelle hyvää palautetta.

– Omassa somessa on tullut oikeastaan pelkästään positiivista. Ehkä osa on ollut vähän hämmentyneitä hyvällä tavalla. Itse olen tosi tyytyväinen. Koen, että tänä päivänä en ole sidottu mihinkään genreen. Jos haluan, voin tehdä vaikka hevibiisin.

Girsistä huokuu haastattelutilanteessa itsevarmuutta, jota hänellä ei ehkä aiemmalla urallaan niin paljon ollut. Hän tunnistaa asian itsekin ja toteaa, että se auttaa tekemiseen.

– Ikää on tullut, niin stressaa vähemmän. Idolsin aikaanhan olin 24-vuotias. Nyt on jo niin paljon kokemusta, että olen paljon rauhallisempi.

– Tosin luonteeltani olen yhä temperamenttinen. Sanon usein esimerkiksi minulle lähetetyistä kappaleista, että tykkäänkö vai en. Ja teksteihin haluan aina sisällyttää sitä samaa asennetta.

Laulaja lupaa, että uutta musiikkia häneltä tullaan kuulemaan jatkossa enemmän.

– Tavoite on, että väli sinkkujen välillä ei kasvaisi kovin pitkäksi. Nykyään on kyllä helpottanut, kun voi julkaista sinkkuja enemmän, eikä koko ajan odoteta, että milloin levy on valmis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää