Nyt se varmistui: Jussi Hakulisen biisejä ei kuulla Olli Lindholmin muistokonsertissa – HS: "Menemme lain kirjaimen mukaan"

Olli Lindholmin muistokonsertissa ei esitetä Jussi Hakulisen Yö-yhtyeelle kirjoittamia lauluja. Outi Paappanen

Pekka Ruissalo

LaulajaOlli Lindholminkuoleman jälkeen on syntynyt kiista siitä, esitetäänkö lauluntekijäJussi HakulisenYölle kirjoittamia kappaleita Lindholmin muistoksi järjestettävissä kolmessa muistokonsertissa. Nyt asiasta on tullut päätös: lauluja ei esitetä.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Hakulisenkappaleista tunnetuimmat ovat 1980-luvulla tehty Joutsenlaulu sekä 2000-luvun alussa julkaistu Rakkaus on lumivalkoinen.

– Menemme lain kirjaimen ja Teoston uusien sopimusten mukaan. Jos kerran tulee kielto, Hakulisen kirjoittamia lauluja ei esitetä, Piikkikasvi Agencyn ohjelmamyyjäKari Pössisanoo Helsingin Sanomille.

Kiellon taustallaon Teoston 18. maaliskuuta tekemä asiakassopimuksen uudistus. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että oikeudenomistajien on yksimielisellä päätöksellään mahdollista irrottaa yksittäinen tai useampi teos kokonaan Teoston hallinnoinnista ja myöntää itse lupa omien teostensa käyttöön yksittäisissä käyttötilanteissa.

– Alkuperäisessä biisilistassamme oli kaksi Jussi Hakulisen säveltämää ja sanoittamaa kappaletta, jotka Yö on tehnyt tunnetuksi, mutta kunnioitamme hänen tahtoaan olla esittämättä niitä, jos hän niin haluaa, kommentoi Yön pitkäaikainen kosketinsoittajaMikko KangasjärviHelsingin Sanomille.

JussiHakulinen pyrki järjestämään myös itse Lindholmin muistolle esiintymiset, jossa lavalle olisi noussut Yön 1980-luvun kokoonpano. Tuo hanke kuitenkin kariutui lopulta muiden soittajien kieltäytymiseen.

Olli Lindholminmuistolle järjestetään kolme konserttia toukokuun alussa: kaksi Tampereella ja yksi miehen synnyinkaupungissa Porissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää