Kissin Paul Stanleyn kanssa jo 1980-luvulla ystävystynyt muusikko tekee nyt yhteistyötä Lordin kanssa – "Pidän kutsua kunniana"

ROCK Muusikko Jean Beauvoir esiintyi viikko sitten KISS & Hard Rock Convention II -tapahtumassa.

Jean Beauvoir osallistui Helsingissä järjestettyyn Kiss-tapahtumaan. Jari Koskela

toimitus

Suurelle yleisölle nimi Jean Beauvoir ei välttämättä sano mitään.

Miehen historiasta löytyvät muun muassa Sylvester Stallonen tähdittämän Cobra-elokuvan tunnussävel ”Feel The Heat” sekä yhteistyöt Ramones-yhtyeen että kesällä Hyvinkäälle saapuvan Kiss-yhtyeen kanssa.

Beauvoirin kynästä ovat lähtöisin Animalize-levyllä vuonna 1985 julkaistu ”Thrills In The Night” sekä Asylum-levyllä vuonna 1987 julkaistut ”Who Wants To Be Lonely” ja ”Uh All Night”.

– Minulla oli teininä Kiss-julisteita seinillä. Isoäitini katsoi seinälläni ollutta Gene Simmonsia ja totesi, että ’hän on itse paholainen’, nauraa Beauvoir.

Kiss-yhtyeen laulajan Paul Stanleyn kanssa Beauvoir ystävystyi 1980-luvun alussa New Yorkissa.

Erään tapaamisen yhteydessä Stanley oli ehdottanut jamittelua, jonka seurauksena ensimmäinen yhteinen kappale, ”Thrills In The Night”, syntyi.

– Melodiat syntyivät helposti – sävellys oli valmis alle päivässä. Sanoitukset veivät enemmän aikaa. Paul oli hyvin tarkka siitä miten hän halusi asiat ilmaista, Beauvoir kertaa.

Levyillä Jean Beauvoirin sävellystyö on kreditoitu, mutta on yllättävä tieto, että hän soittaa samoilla levyillä myös bassoa.

– Kappaleita tehtäessä en mieltänyt, että soittoani olisi pitänyt kreditoida. Gene tykkäsi tyylistäni soittaa – tunsin asiat omalla tavallani. Gene halusi saada lopputuloksen kannalta parhaan tuloksen, Beauvoir toteaa.

Kiss-yhtyeen Beauvoir tapasi edellisen kerran yli vuosi sitten.

Huhtikuussa hän suuntaa Floridaan bändin End of the Road -kiertueen keikalle.

Kiss on tunnettu jäähyväiskiertueista – jääkö nyt meneillään oleva kiertue viimeiseksi?

– Ei minulla sisäpiirintietoa ole, mutta jos yhtye on ollut niin iso osa persoonaasi, olet tehnyt sitä päivittäin – lopettaisitko sen kaiken yllättäen?

Kuka?

Jean Beauvoir tuli tunnetuksi newyorkilaisesta punk bändistä Plasmaticsista. Yhtyeen jäätyä telekalle vuonna 1983 alkoi yhteistyö Little Stevenin ja Kiss-yhtyeen kanssa.

Beauvoir on mukana Little Stevenin kahdella ensimmäisellä soololevyllä sekä Kissin kahdella levyllä.

Cobra-elokuvan lisäksi Beauvoir on säveltänyt tai tuottanut musiikkia elokuviin Shocker, Pet Sematary, School of Rock.

Uusin soololevy työn alla ja keväällä ilmestyvässä elokuvassa ”The Killer’s Requiem” Beauvoirilla on kaksoisrooli.

Beauvoir ei kuulu Kissin livekokoonpanoon eikä esiinny Rockfestissä Hyvinkäällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää