Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso voittajakuvat: Tuuhea Bougainvillea hurmasi raadin – Hienoin viherkasvini -kuvakisan voitto Vantaalle

Etelä-Suomen Median Hienoin viherkasvini -kuvakisan voittaja on vantaalainen Merja Ranta Kuva korkeasta ja tuuheasta Bougainvilleasta eli ihmeköynnöksestä hurmasi kuvakisa raadin.

– Tämän bougainvillen eli ihmeköynnöksen vanhempani löysivät yli 10 vuotta sitten käydessään torilla. Kukka on viihtynyt terassilla ja talvet sisätiloissa. Tätä ihmeköynnöstä on keväisin leikattu runsaasti ja kasvatettu uusia taimia. Kerran yöpakkanen pääsi yllättämään, mutta lehdet varistettuaan kasvi sinniteli siitä ja jatkoi kasvua entistä ehompana. Ilmeisestikin yksilöllä on hyvät geenit taustalla, Ranta kertoo kasvista.

Toiseksi kisassa raati valitsi tamperelaisten Sirkku Lundellin ja Sauli Salomaan kuvan komeasti kukkivasta kaktuksesta. Kolmanneksi sijoittui espoolaisen Pirkko Kotirannan kuva vanhapoika-kaktuksesta.

Hienoin viherkasvini -kuvakisan sija2. Kuva: Sirkku Lundell ja Sauli Salomaa

Hienoin viherkasvini -kuvakisansija3. Kuva: Pirkko Kallioniemi

Kisaan osallistui kaiken kaikkiaan lähes 400 kuvaa eri puolilta Suomea. Kiitokset kaikille osallistuneille ja onnittelut voittajille.

Pääset selaamaan kuvia täältä.