Jussi Hakuliselle tyrmäys Yön keikkajärjestäjältä – IL: "Olli Lindholm ja Yö ovat laittaneet sen biisin elämään"

Reima Hakulinen Vilho Rajala

Joonas Alanne

Yön perustajajäsen ja lauluntekijä Jussi Hakulinen on pyytänyt jättämään tekemänsä kappaleet pois Olli Lindholmin muistokonsertista.

Hakulinen on syyttänyt konserttia rahastuksesta eikä halua, että hänen kappaleitaan käytetään tässä yhteydessä. Hakulisen Yölle säveltämiä hittejä ovat muun muassa Rakkaus on lumivalkoinen, Joutsenlaulu ja Likaiset Legendat 1.

Erityisesti vuonna 2003 julkaistua Rakkaus on lumivalkoinen -kappaletta pidetään Lindholmin nimikkokappaleena. Sen jättäminen pois konsertista ei tule keikkajärjestäjän mukaan kysymykseenkään, kommentoi ohjelmamyyjä Kari Pössi Iltalehdelle.

– Kyse ei ole Yön muistokonsertista, eikä Hakulisen tai kenenkään biisintekijän biiseistä. Kyseessä on Olli Lindholmin muistokonsertti, jossa on kappaleita, joita Olli on laulanut ja ikänsä esittänyt. On ollut hänen elämäntyönsä esittää näitä kappaleita, sanoo Pössi Iltalehdelle.

Hakulinen on sanonut lähtevänsä mukaan konserttiin jos keikkatuotot käytetään hyväntekeväisyyteen. Tämän mahdollisuuden Pössi tyrmää.

– Jokainen, joka tekee konsertteja tietää, ettei se ole ilmaista. Maksamme joka paikasta, ei Tampere-talokaan tee hyväntekeväisyyttä, eivät lipunmyyntitoimistot tai mitkään,sanoo Pössi Iltalehdelle.

Lauluntekijä Jussi Hakulinen on kommentoinut Pössin sanomisia Twitter-tilillään, jossa hän huomauttaa tarkoitaneensa konsertin nettokuluja, joista on jo Pössin mainitsemat pakolliset kulut vähennetty.

– Toki tarkoitin summaa josta pakolliset kulut on jo vähennetty. Brutto kuitenkin liikkuu 300000€ hujakoilla? kirjoittaa Hakulinen.

– Lisäksi kannattaisi selvittää faktat ennen niistä tiedottamista? Esiintymispaikkailmoitusten mukaan juuri isoissa tapahtumissa on menty mainiosti ilman minun biisejäni! Juhannuksena oli rohkea vetää liki tuntematonta materiaalia lähes koko lista. Niistä vain 2 omaani tunsin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut