IL: Jussi Hakulinen ei saanut kutsua Olli Lindholmin hautajaisiin – jätettiin ulos myös muistokonserteista: "Arvasin, että rahastus alkaa heti"

Hakulinen halusi itse järjestää Yön jäähyväiskeikat bändin alkuperäisjäsenten kanssa, mutta hanke ei toteutunut.

Jussi Hakulinen pyytää, että hänen tekemiään kappaleita ei esitetä Olli Lindholmin muistokonsertissa. Jussi Lehtisalo

Crista Lassfolk-Feodoroff

Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen ei saanut kutsua Olli Lindholmin lauantaina pidettyihin hautajaisiin, uutisoi Iltalehti.

Hakulinen sanoo lehden haastattelussa, että olisi halunnut jättää jäähyväiset pitkäaikaiselle bändikaverilleen, jonka hän ehti tuntea 1980-luvulta saakka.

Hautajaisten lisäksi Jussi Hakulinen on jätetty ulos myös kolmesta muistokonsertista, joiden järjestämisestä tiedottivat muut Yön jäsenet maanantaina. Hän esitti itse muistokonsertin järjestämistä kolme päivää Olli Lindholmin kuoleman jälkeen.

Hakulinen ilmoitti asiasta Twitterissä.

– Yö-yhtye suunnittelee viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenillään. Nyt etsitään kiinnostuneita järjestäjiä. Eihän me jazzia soiteta mutta Kirjurinluodolla Suistomaan Soittopäiviltä on parhaat keikkamuistot. Olisi Ollinkin mielestä varmasti sopivaa "sulkea ympyrä" näin? Hakulinen twiittasi.

Hanke jäi toteutumatta. Hakulisen idean kannattajaksi ei ilmaantunut muita yhtyeen jäseniä.

Iltalehdelle Jussi Hakulinen kommentoi tulevia muistokonsertteja kitkerästi, koska kokee tulleensa kohdelluksi tylysti.

– Arvasin että näin käy, rahastus alkaa heti, Hakulinen tuhahtaa Iltalehdelle.

Jussi Hakulisen mukaan kukaan ei ole ottanut häneen yhteyttä muistokonsertteihin liittyen. Hän kokee konsertit röyhkeänä vetona itseään kohtaan.

– Tunnen nämä nykyiset bändiläiset, niin tällainen käyttäytyminen ei tullut yllätyksenä. Pitäkööt konserttinsa, jos kehtaavat. Kunnioittakaa edes sitä, että jättäkää mun biisini rauhaan.

Jussi Hakulisen tekemiä kappaleita ovat esimerkiksi Yön kovimpiin hitteihin lukeutuvat Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Särkynyt enkeli ja Laulu meille kahdelle.

Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen keskinäinen suhde oli lukuisten riitojen ja välirikkojen sävyttämä. Hakulinen ärähti tekemiensä Yö-yhtyeen hittien esittämisestä jo Olli Lindholmin elinaikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää