Haagan epäilty perhepuukottaja saattoi poistua Suomesta samoja reittejä kuin tuli – IL: Sivullinen esti vakavat vammat

Anonyymi

Helsingin poliisi arvioi Iltalehdelle, että Haagassa ex-vaimoaan ja tämän ystävää puukottanut mies on poistunut Suomesta Haaparannan kautta rajan yli Ruotsiin.

Poliisi sanoo IL:lle tehneensä yhteistyötä usean maan kanssa puukotuksista epäillyn Hayder Abduljabbar Al-Hmedavin löytämiseksi. Poliisin mukaan on mahdollista, että mies on jatkanut pakoaan Ruotsista.

– EU:n alueella ei ole erityisen vaikeaa liikkua maasta toiseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen Iltalehdelle.

Al-Hmedavi saapui Suomeen vuonna 2015 alkaneen turvapaikkakriisin aikana. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien perusteella hän tuli maahan Ruotsin kautta, kuten valtaosa muistakin turvapaikan hakijoista.

Al-Hmedavilla on taustaa radikaalissa "Mehdin armeijana" tunnetussa puolisotilaallisessa shiiajoukossa, joka taisteli aikanaan Yhdysvaltojen johtamaa Irakin miehitysvaltaa sekä Irakin turvallisuusjoukkoja vastaan.

Helsingin poliisin mukaan Pohjois-Haagassa 3. maaliskuuta sattuneessa puukotuksessa Al-Hmedavia vastustivat useat paikalla olleet henkilöt. Puukotus sattui valvotun perhetapaamisen päätteeksi.

– Lapset ovat menneet väliin puolustamaan äitiään, ja lisäksi yksi sivullinen yritti keskeyttää hyökkäyksen, mutta häntä uhattiin veitsellä. Toisella sivullisella sattui olemaan jonkinlainen rengasrauta mukanaan. Vaikuttaa siltä, että hän on ollut ihan merkittävässä osassa siinä, että teko on keskeytynyt, Hätönen sanoo Iltalehdelle.

Uhrit ovat päässeet sairaalasta.

Poliisi on aiemmin kertonut vanginneensa miehen veljen, jota epäillään osallisuudesta murhan yrityksiin. Jutussa on myös kolmas epäilty, jonka uskotaan auttaneen Al-Hmedavia pakenemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää