Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipizzan uusi norjalaisomistaja maistoi suomalaisten suosikkipizzaa – HS: Näin mies reagoi

Norjalainen elintarvikejätti Orkla osti alkuvuodesta suomalaisen Kotipizzan. Orkla väittää ostostaan hyväksi, mutta toimitusjohtaja järkyttyi maistettuaan yrityksen myydyintä tuotetta, suomalaisten rakastamaa Special Opera -pizzaa, jossa on kinkkua, salamia ja tonnikalaa, kertoo Helsingin Sanomat

– Norjassa sellaista ei söisi kukaan, toimitusjohtaja Peter Ruzicka sanoo kaunistelematta.

Makumieltymykset vaihtelevat Ruzickan mukaan voimakkaasti eri maissa. Helsingin Sanomien mukaan hän tietää sen jo siitäkin, että Orkla valmistaa ketsuppia, joka maistuu erilaiselta kussakin niistä yhdeksästä Euroopan maasta, jossa se on markkinajohtaja. Suomalaiset tuntevat ketsupin nimellä Felix.

Ja se syy, miksi norjalaiset Kotipizzan silti halusivat: yhä suurempi osa ruuasta ostetaan kotiin valmiina tai nautitaan ravintolassa. Ja mikä tärkeintä: Orklan strategian mukaisesti Kotipizza saa pitää paikalliset brändituotteensa eli ne jotka haluavat, saavat edelleen mässäillä kinkku–salami–tonnikalapizzalla.