Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alexander Stubb: "Soinin sanaan on voinut aina luottaa" – näin poliitikot arvioivat konkarin luopumista

Entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) on esittänyt oman arvionsa Timo Soinista (sin.), joka tänään kertoi, ettei aio lähteä huhtikuun eduskuntavaaleissa tavoittelemaan kansanedustajuutta

– Timo Soinista voi olla montaa mieltä, ja niin ollaankin. Olimme samoilla tantereilla jo EU-vaaleissa 2004. Emme jaa samaa arvomaailmaa, mutta hän on kuulunut politiikassa niihin ihmisiin, jonka sanaan voi luottaa. Se on politiikassa paljon. What you see is what you get, Stubb kommentoi twiitissään.

Timo Soinista voi olla montaa mieltä, ja niin ollaankin. Olimme samoilla tantereilla jo EU-vaaleissa 2004. Emme jaa samaa arvomaailmaa, mutta hän on kuulunut politiikassa niihin ihmisiin, jonka sanaan voi luottaa. Se on politiikassa paljon. What you see is what you get. — Alexander Stubb (@alexstubb) 5. maaliskuuta 2019

Soinin puoluetoveri, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaSimon Elopuolestaan kertoi olevansa Soinille kiitollinen hänen tekemästään elämäntyöstä aina SMP:stä sinisiin.

– Tarina eduskunnassa on tullut päätökseen, mutta mikään tie ei todellisuudessa pääty. Elämä on matka täynnä mahdollisuuksia, Elo kertoo ja lainaa vielä lauseen Taru Sormusten Herrasta -trilogiasta.

– Tie vain jatkuu jatkumistaan, ovelta mistä sen alkavan näin.

Olen kiitollinen #TimoSoini:lle hänen tekemästään elämäntyöstä aina SMP:stä sinisiin. Tarina eduskunnassa on tullut päätökseen, mutta mikään tie ei todellisuudessa pääty. Elämä on matka täynnä mahdollisuuksia. "Tie vain jatkuu jatkumistaan, oveltamistä sen alkavan näin." — Simon Elo (@Simon_Elo) 5. maaliskuuta 2019

Myös useat muut poliitikot ovat arvioineet Soinin pian päättyvää uraa valtakunnan poliittiselta huipulta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Ilta-Sanomissa pitäneensä varmana sitä, ettei Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. – Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.

– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti.

Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela (vihr.) arvioi Soinin panosta hieman toisella tavoin.

– Timo Soini jätti jäljen Suomeen. Hän raivasi ennätyksellisen paljon tilaa rasismille, seksismille ja transfobialle Suomen politiikassa, Suomela tylyttää.

– Pientä ihmistä PS ei puolustanut lupauksista huolimatta, jolloin Soinin uran anniksi jäi lähinnä ihmisoikeuksien ja ilmastotoimien vastustaminen.

Timo Soini jätti jäljen Suomeen. Hän raivasi ennätyksellisen paljon tilaa rasismille, seksismille & transfobialle Suomen politiikassa. Pientä ihmistä PS ei puolustanut lupauksista huolimatta, jolloin Soinin uran anniksi jäi lähinnä ihmisoikeuksien ja ilmastotoimien vastustaminen. — Iiris Suomela (@iiris_suomela) 5. maaliskuuta 2019

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalokaan ei juuri kiitosta lähtijälle jaa.

– Soinin teot Suomen poliittisessa historiassa: tien avaaminen rasistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle ja näiden salonkikelpoistaminen. Tämän lisäksi Soini pyyhki pöytää naisten oikeuksilla abortinvastaisella hehkutuksella, Honkasalo muistutti.

Soinin teot Suomen poliittisessa historiassa:1)Tien avaaminen rasistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle ja näiden salonkikelpoistaminen.2) Pöydän pyyhkiminen naisten oikeuksilla abortinvastaisella hehkutuksella. Käsi kädessä kulkevat ulossulkeva nationalismi + naisviha. — Veronika Honkasalo (@veronikahonka) 5. maaliskuuta 2019