Touhula-päiväkoti vastaa Aluehallintoviraston huomautuksiin: Suhtaudumme epäkohtiin vakavasti

Ville Mäkilä

Touhula-päiväkodit kertoo suhtautuvansa vakavasti Aluehallintoviraston antamiin huomautuksiin ja päiväkodeissa havaittuihin epäkohtiin.

– Meille on tärkeää, että päiväkodeissa sattuneet tapaturmat hoidetaan aina asianmukaisesti. Seuraamme tapaturmien määrää päiväkodeissamme jatkuvasti ja ne ovat tutkitusti harvinaisia, Touhula-päiväkotien viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo Turkulaiselle.

Ahto huomauttaa, että Avin tammikuussa antama huomautus koskee selvityspyyntöjä vuosilta 2017-2018. Huomautusten jälkeen päiväkodeissa on välittömästi ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin.

– Esimerkiksi Touhulan Varissuon päiväkodin osalta aluehallintovirasto toteaa itsekin päätöksessään, että asioissa on tapahtunut olennainen parannus. Tämä johtuu siitä, että olemme reagoineet tähän heti selvityspyyntöjen tultua meidän tietoomme, esimerkiksi Varissuon tapauksessa jo vuonna 2017, Ahto vastaa.

Aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota Touhulan päiväkotien liian suuriin ryhmäkokoihin.

Ahdon mukaan huomautuksessa mainittujen yksiköiden osalta asiakaspaikkamääriä on pienennetty, jotta ne ovat oikealla tasolla.

Ahdon mukaan Touhulassa on otettu käyttöön toimintatapa, jossa ilmoitetaan jokaisessa päiväkodissa päivittäin lasten ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten lukumäärät.

Ahto korostaa, että Touhula haluaa olla asiassa avoin vanhempien suuntaan.

– Jokainen lapsi ansaitsee laadukkaan varhaiskasvatuksen, eivätkä poikkeamat laatuvaatimuksistamme ole missään nimessä hyväksyttäviä.

Touhula on Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju. Touhulan päiväkodeissa havaitut epäkohdat ovat olleet esillä julkisuudessa aiemminkin.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että Touhulalla on Suomessa 180 päiväkotia, joista valtaosassa asiakkainamme on todella tyytyväisiä lapsia ja heidän vanhempiaan, Ahto kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää