Niina Ratilainen: Tavoitteeksi lihankulutuksen puolittaminen Turussa

Turun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen haluaa, että Turun valtuustopuolueet asettavat tavoitteen kasvisruuan osuuden nostamiselle ja liharuuan vähentämiselle kaupungin ruokapalveluissa.

– Suomessa on laadukasta tutkimusta sekä osaamista kehittää uusia kasviperäisiä tuotteita. Kouluissa syödään jo nyt härkispihvejä ja nyhtökaura on tuttu tuote monissa kodeissa. Asettamalla tavoitteeksi lihankulutuksen puolittamisen, kaupunki isona ruokahankkijana viestisi maakuntamme maanviljelijöille, että kotimaisen viljan ja palkokasvin viljelylle ja tuotteistamiselle on kysyntää, Niina Ratilainen toteaa.

Lihankulutuksen vähentäminen kunnissa on noussut ajankohtaiseksi aiheeksi, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 13.2.2019 äänestyksen kautta, että kaupungin tavoitteeksi tulee asettaa liha- ja maidonkulutuksen puolittaminen vuoteen 2025 mennessä. Myös Oulun valtuustopuolueet ottivat asiaan kantaa 14.2. paikallislehti Kalevan haastattelussa.

Turun hiilineutraaliusohjelmassa todetaan, että hankinnoissa painotetaan ilmasto-, ympäristö- ja elinkaarivaikutuksia mahdollisimman vaikuttavasti vuodesta 2019 alkaen. Ratilainen esittää, että Turun valtuustopuolueet valmistelisivat yhdessä ruokapalveluille selkeät tavoitteet.

Turun kaupungin hankintastrategian päivitys oli kaupunginhallituksen käsittelyssä edellisenä syksynä, mutta se palautettiin valmisteluun tavoitteiden tarkentamista varten.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut