Ville Valo löysi itselleen uuden tien – Agentsin kanssa keikkaileva entinen HIM-solisti iloitsee uudesta haasteesta

Toni Tervo

Kun Ville Valo ja Agents -yhtye ilmoittivat yhteistyöstään, monet kiinnostuivat heti.

Vielä enemmän innostusta herätti uuden kokoonpanon ensiesiintyminen yhdessä helmikuun Emma-gaalassa. Nyt he ovat viimein valmiita kertomaan julkisuuteen kuinka paperilla epätavanomainen yhteistyö syntyi.

– Esa Pulliainen soitti minulle noin kolme vuotta sitten ja ehdotti sitä. Kuvio tuntui todella mielenkiintoiselta ja se kiinnosti minua. Ensin HIM piti kuitenkin hoitaa niin sanotusti maaliin. Viime vuoden keväällä sitten ensimmäistä kertaa aloimme yhdessä hiomaan tätä.

Agentsin Pullainen kertoo tienneensä jo pidempään, että haluaisi tehdä yhteistyötä Valon kanssa.

– Kyllä sen jo 20 vuotta sitten tiesin. Ville on lahjakas laulaja, mies kehuu.

Ville Valon ja Agentsin yhteiselle levyllä kuullaan Rauli "Badding" Somerjoen legendaarisia kappaleita uusina tulkintoina.

– Ne biisithän ovat todella hienoja. On itselleni myös hyvää vaihtelua totutella uuteen soundiin ja uusiin kuvioihin, Valo toteaa.

– Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä levyä tällaisella metodilla, että tiesi kappaleet ennakkoon. Totta kai niihin tehtiin uudet sovitukset, mutta alitajunta oli tietyllä tavalla tehnyt ne jo valmiiksi.

Uusi kokoonpano lähteekin levyn tiimoilta pitkälle kiertueelle, joka huipentuu elokuussa. Keikkapaikkoihin lukeutuu myös Someron ja Jämsän kaltaisia pieniä paikkakuntia, joissa Valoa ei HIM-vuosinaan hirveästi ole totuttu näkemään.

– Ehkä silloin, kun HIM oli nuori bändi ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Ehkä yksi tämän projektin siisteimmistä asioista on, että pääsee käymään paikoissa, joita ei ole 20 vuoteen nähnyt, Valo toteaa.

Elokuun keikan jälkeen Agentsin ja Ville Valon tiet näillä näkymin kuitenkin eroavat.

– Tämä on lyhyt ja ytimekäs projekti, Pulliainen toteaa.

– Minulla on positiivinen fiilis, kun tiedän mitä teen seuraavat kuusi kuukautta. Tämä oli HIM:in jälkeen oiva U-käännös. En usko miehen osaavan tehdä kahta asiaa samaan aikaan, joten keskityn nyt täysillä tähän. Katsotaan sitten tulevaisuudessa mitä taas tapahtuu, Valo jatkaa.

Valolla ja Pulliaisella onkin siis tulevana keväänä yhteinen tavoite.

– Toivotaan, että jengi pysyy terveenä ja saadaan nauttia musiikista. Kiertueen lopuksi sitten kilistetään vichypullot hyvän rundin kunniaksi, Valo hymyilee.

– Tarkoitus on viedä Raulin musiikin ilosanomaa taas uusille kuulijoille, Pulliainen komppaa.

Valolla on keikkarundille kuitenkin yksi pieni toive.

– Jos hotellihuoneissa olisi kylpyamme, niin se olisi hyvä. Höyryn hengittäminen on jokaiselle kiertävälle muusikolle hyödyllistä, mies nauraa.

20 vuoden odotus päättyi

Ville Valo nähtiin ensimmäistä kertaa Agents-yhtyeen solistina Laulava sydän -tv-ohjelmassa jo 20 vuotta sitten.

Uusi projekti käynnistyi, kun Esa Pulliainen löysi pöytälaatikostaan Baddingin 30 vuotta aiemmin äänittämät demokasetit.

Ville Valo & Agents -levy sisältää Baddingin ennen julkaisemattomia kappaleita sekä kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Paratiisi, Ikkunaprinsessa ja Tähdet tähdet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää