Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaisen Lukijaraati: Auransiltaa ei saa sulkea henkilöautoilta

LIIKENNE Joku jopa ehdottaa, että Turun keskustaan pitää rakentaa uusi ajosilta.

Turkulaisen Lukijaraadin kysymykseen vastanneista 32 prosenttia on sitä mieltä, että Auransilta pitää sulkea henkilöautoilta ja 53 prosentin mielestä henkilöautot saavat jäädä jatkossakin ajamaan Auransiltaa. 14 prosenttia vastaajista totesi, että ei osaa sanoa kantaansa.

Liikenne Aurakadulla ja Auransillalla on lisääntynyt hurjasti Turun keskustan muutosten eli toriparkin rakentamisen aloittamisen jälkeen. Ruuhkahetkinä Auransilta on tukossa henkilöautoista ja busseista.

Ne lukijaraatilaiset, jotka haluavat henkilöautojen pysyvän sillalla, sanovat, että Turun keskustaan on autoilijoidenkin päästävä.

– Turunkeskustaanpitääpäästämuutoinkin kuinkiertämälläkokokaupunki.Auransillanrinnalle on tehtävä toinensilta.

– AurajoenylieioleyhtäänylimääräistäsiltaajavarsinkinnäintalvellalumenkeskelläkaikkisillatMyllysiltaalukuunottamattaovat kapeita.Henkilöautoliikenteensujuvuuskeskustaanonensiarvoisen tärkeääpalveluidensaatavuudelle, muistuttaa eräs.

–MielestäniAuransillalleonohjattuliianmonenlinja-autonreittitällähetkellä.MikseiMyllysiltaolevaihtoehto?

–Liikennejakulkeminenkävisitosihankalaksi,puuroutuisi,josvainmuutamasiltaolisikäytössä.

– MikäliAuransiltasuljetaanhenkilöautoilta,pitäisiniintehdämyösbussiliikenteellejamuuttaa samallaAurakatuKauppatoriltaAurajokeenastibulevardimaiseksikävelykaduksi, vastaaja ehdottaa.

-TehkäänytvielävaikeampaatästäTurunkeskustanmenemisestä.Enaiotullakeskustaantoriparkkihölmöilyäkatsomaankertaakaan.Mitenkäy,kuntuoälyttömyysonsaatuvalmiiksi?

Täysin toista mieltä olevat raatilaiset perustelevat kantaansa sillä, että Auransillansulkeminenhenkilöautoliikenteeltäsujuvoittaisitoriparkinrakentamisenajan bussiliikenteensujuvuutta.

–SulkemallaAuransiltahenkilöautoiltabussienkulkukeskustaanhelpottuisiruuhkan poistuessaAurakadulta,varsinkinnyttoriparkinrakentamisenaikana.Bonuksenasaataisiin joukkoliikenteelleomakaistaalasKaskenmäkeä.

–Henkilöautotehtisiväthyvinkäyttäämuitasiltojasinäaikana,kunjonottavatAuransillalla.Jos ydinkeskustaanylipäätäänonhenkilöautollapäästävä.

Tietoykkösen toteuttama kysely tehtiin 31.1.-6.2. Siihen vastasi 347 ihmistä, vastausprosentti oli 35,6

Lisätietoa Lukijaraadista saa osoitteesta turkulainen.fi/lukijaraati.