Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paljonko kirpputoripöytä maksaa Turussa, ja mistä vuokran hinta koostuu? – Yrittäjä: Tällä tavalla saat kirppismyyntisi kannattavaksi – katso vinkit!

Mistä kirpputorien hinnat koostuvat? Miksi kannattaa vuokrata pöytä sen sijaan, että myisi tavarat netissä itse?

Turkulaisilla kirpputoreilla myyntipöydän vuokra on viikossa noin 20-30 euroa.

Hintataso on hyvin vakiintunut eikä suuria hintaeroja ole.

Hinnan määrittää hyvin pitkälti alan muut toimijat. Osa kirpputoreista ottaa myös provision myydyistä tuotteista.

Puutorin kirppiksen yrittäjä Jesse Halmeen mukaan hintoihin sisältyy paljon sellaista, mistä ei erikseen mainita. Puutorin kirppis pyytää halvimmillaan 25 euron viikkovuokraa.

Ihmiset eivät aina huomioi, mitä kaikkea hintaan sisältyy.

– Me tehdään tosi paljon pyyteetöntä ilmaista työtä, kuten siivotaan paikkoja. Se on tosi laajaa, mitä kaikkea hintaan sisältyy.

Kirpputorin pitäminen aiheuttaa kiinteitä kuluja, kuten liiketilan vuokranmaksun ja henkilökunnan palkat.

Halme huomauttaa, että kirpputoriyrittäjänä liiketoiminnan on oltava taloudellisesti kannattavaa, jotta toimintaa voidaan jatkaa.

– Asiakkaat eivät usein sitä ymmärrä. Eikä toisaalta heidän edes tarvitse. Asiakasta kiinnostaa se, minkä hinnan hän maksaa.

Kirpputoripöydän vuokraamista harkitseva monesti miettii, tuleeko kirpputoripöydän vuokraaminen kannattavaksi.

Halmeen mukaan Puutorin kirppiksellä on ollut vain yksittäisiä asiakkaita, jotka eivät ole saaneet myyntiään voitolliseksi.

Halmeen mukaan varsinkin hinnoitteluun ja esillepanoon kannattaa panostaa. Tavara kiertää parhaiten, kun hinta on kohdillaan ja myyntipaikka pidetään siistinä.

– Hinnoittelun on oltava järkevää. Ei voi olettaa, että 50 euron paidasta voi saada kirppiksellä 45 euroa. Ihmiset ovat tosi hintatietoisia. Ajatus kirpputoreilla on kuitenkin se, että kierrätetään eikä rikastuta.

Perinteisten kirpputorien etu nettikirppiksiin nähden on se, että myyjä itse voi päästä helpolla.

Kun asiakas tuo tavarat myyntiin, hänen ei tarvitse esimerkiksi sopia noutoaikoja.

Helpommillaan riittää, että asiakas tuo tavarat myyntiin ja kirpputorin henkilökunta hoitaa loput.

– Perinteisellä kirpputorilla näet ostamasi tuotteet kuntoineen ja monelle kirppareilla käynti on mukava harraste, Pertti Mäkelä Kirppiskeskus Hassiselta kertoo.