Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä paikka talossasi voi olla merkittävä tietoturvariski – täysin kiinteistön omistajan vastuulla

Yhteisten teletilojen tekninen ja rakenteellinen suojaus jää usein huomioimatta, eikä tilojen valvonta näin ollen ole kenenkään hallinnassa. Huolestuttava tilanne saattaa pahimmillaan johtaa vakaviin tietoturvariskeihin ja vahinkoihin, kuten langattomien vakoiluohjelmien asentamiseen tai puhtaaseen ilkivaltaan.

Siksi kiinteistöissä on syytä tarkastaa yhteisten teletilojen turvallinen lukitus ja avainhallinta sekä varmistaa kenellä on oikeus päästä yhteiseen teletilaan.

Kiinteistön omistajalla on täysi vastuu yhteisten teletilojen lukituksesta sekä sen tietoturvallisuudesta. Yhteisillä teletiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa on usean liittymänhaltijan liittymiin kuuluvien johtojen kytkentäpaikkoja tai näihin liittymiin kuuluvia telelaitteita. Lukituksella turvataan myös viestintäsalaisuutta ja muuta tietoturvallisuutta.

Valtakunnalliset teleoperaattorit, Yrityssuojeluyhdistys, Viestintävirasto, Finanssiala, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Suomen Turvaurakoitsijaliitto, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto sekä ja Abloy Oy ovat sopineet valtakunnallisesti yhteisestä teletilojen lukitusjärjestelmästä KTL1E, jolla uudet ja saneerattavat tilat sarjoitetaan.

KTL1E-järjestelmä on suosituksen mukainen tapa lukita kiinteistöjen teletilat ja reittiavaimille tarkoitetut avainsäilöt. Tietoturvan sekä valvotun avainhallinnan lisäksi järjestelmä helpottaa palvelujen toimitusta ja ylläpitoa kiinteistöissä.