Lukijaraati: Darude ei voita Euroviisuja

Hinnerjoelta kotoisin olevan Daruden oikea nimi on Ville Virtanen. Warner Music Live

Teemu Nurmi

Darude ei voita Euroviisuja, mikäli Turkulaisen Lukijaraatia on uskominen.

58 prosenttia kyselyyn vastanneista ei luota entisen turkulaisen, nykyisen salolaisen dance-artistin ykköstilaan Israelissa. 11 prosenttia vastanneista sanoo miehen voittavan kilvan ja 31 prosenttia ei ainakaan vielä uskalla ennustaa mihinkään suuntaan.

Suomi on kokeillut viime vuosina Euroviisuissa kokeneita tähtiä, tuntemattomia tulevaisuuden nimiä, iskelmää, heviä, diskoa, poppia ja kansainvälisesti jo tunnettua nimeä (Saara Aalto), jollainen on taas yrittämässä hyvää menestystä.

Kukaan ei voi tietää, mikä on lopulta paras tapa saada kisoissa hyvä sijoitus.

– Darude on ihan hyvä valinta vaikka kansainvälinen tunnettuus ei takaa menestystä. Saattaa sijoittua hyvinkin tai saattaa olla, ettei pääse lainkaan finaaliin, tiivistää eräs vastaaja tilanteen.

– Mielenkiintoinen ja erilainen valinta. Vertaisin osittain Lordin valintaan aikanaan. Saanee joka tapauksessa uusia faneja Euroopassa, raatilainen kommentoi.

– Aivan mahtavaa! Melkein liian hyvää ollakseen totta! Tätä on odotettu vuosikaudet!

– Hyvä edustaja. On mahdollisuus voittaa. Ei voi vielä sanoa kuitenkaan miten käy, kun ei ole kuullut Daruden uusia biisejä.

Ne vastaajat, jotka eivät usko Daruden voittoon muistuttavat Euroviisuissa olevan kyse paljon muustakin kuin parhaasta kappaleesta ja esiintyjästä ja ihmettelevät myös, miksi Darude ei ole urallaan saanut tehtyä enempää superhittejä kuin Sandstormin.

– Hätähuuto. Kaksi vuotta putkeen koitettu hakea kansainvälisesti jo tunnettua artistia. Miksei lähetetä jotakuta joka edustaa suomalaisuutta? Jos sillä ei pärjätä niin mitä väliä. Artistille silti huikea tilaisuus, harmitteli vastaaja.

– Euroviisujen äänestys on paljolti kaverikauppaa. Suomi on siinä asiassa aika heikoilla.

– Kun mies ei ole Sandstorm-hittinsä lisäksi onnistunut kaikkien näiden vuosien aikana tekemään muita hittejä, on vaikea kuvitella, että hänen euroviisubiisinsäkään suurempaa suosiota saavuttaisi.

– Voi olla hyvä ratkaisu, mutta ei esittäjä ole pääasia vaan se itse laulu. Saara Aalto lauloi hyvin, mutta itse laulu oli todella huono. Sitä laulua ei olisi pitänyt lähettää eikä myöskään esittää joka päivä radiossa koko kevään aikana.

– Tehtävä: nimeä kaksi Daruden biisiä. Niinpä niin..mies ei ole vuosikausiin onnistunut tekemään menestyvää kappaletta. Miten hän siinä nyt onnistuisi?

Merkittävä osa vastaajista kertoi, että ei tunne artistia lainkaan tai jos on kuullut hänen nimensä, ei tiedä mitään miehen musiikista.

Tietoykkösen toteuttama kysely tehtiin 31.1.-6.2. Siihen vastasi 347 ihmistä, vastausprosentti oli 35,6

Lisätietoa Lukijaraadista saa osoitteesta turkulainen.fi/lukijaraati.

Näin edustuskappale valitaan

Suomen Euroviisuedustaja Daruden viisukappale ratkaistaan kolmesta vaihtoehdosta, jotka julkaistaan 8.2., 15.2. ja 22.2. Kisoihin valittava biisi ratkeaa Uuden Musiikin Kilpailussa Turun Logomossa 2.3.

Puolitoistatuntisen suoran UMK19-lähetyksen juontaa viisukolmikko Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen. UMK19: Darude -show’ssa esiintyy lisäksi Tanskan viisuvoittaja 2013 Emmelie de Forest.

Suomen viisuedustuskappale valitaan 2.3. suoran lähetyksen aikana. Valinta perustuu yleisöäänien sekä kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää