Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijaraati: Darude ei voita Euroviisuja

Darude ei voita Euroviisuja, mikäli Turkulaisen Lukijaraatia on uskominen.

58 prosenttia kyselyyn vastanneista ei luota entisen turkulaisen, nykyisen salolaisen dance-artistin ykköstilaan Israelissa. 11 prosenttia vastanneista sanoo miehen voittavan kilvan ja 31 prosenttia ei ainakaan vielä uskalla ennustaa mihinkään suuntaan.

Suomi on kokeillut viime vuosina Euroviisuissa kokeneita tähtiä, tuntemattomia tulevaisuuden nimiä, iskelmää, heviä, diskoa, poppia ja kansainvälisesti jo tunnettua nimeä (Saara Aalto), jollainen on taas yrittämässä hyvää menestystä.

Kukaan ei voi tietää, mikä on lopulta paras tapa saada kisoissa hyvä sijoitus.

– Darude on ihan hyvä valinta vaikka kansainvälinen tunnettuus ei takaa menestystä. Saattaa sijoittua hyvinkin tai saattaa olla, ettei pääse lainkaan finaaliin, tiivistää eräs vastaaja tilanteen.

– Mielenkiintoinen ja erilainen valinta. Vertaisin osittain Lordin valintaan aikanaan. Saanee joka tapauksessa uusia faneja Euroopassa, raatilainen kommentoi.

– Aivan mahtavaa! Melkein liian hyvää ollakseen totta! Tätä on odotettu vuosikaudet!

– Hyvä edustaja. On mahdollisuus voittaa. Ei voi vielä sanoa kuitenkaan miten käy, kun ei ole kuullut Daruden uusia biisejä.

Ne vastaajat, jotka eivät usko Daruden voittoon muistuttavat Euroviisuissa olevan kyse paljon muustakin kuin parhaasta kappaleesta ja esiintyjästä ja ihmettelevät myös, miksi Darude ei ole urallaan saanut tehtyä enempää superhittejä kuin Sandstormin.

– Hätähuuto. Kaksi vuotta putkeen koitettu hakea kansainvälisesti jo tunnettua artistia. Miksei lähetetä jotakuta joka edustaa suomalaisuutta? Jos sillä ei pärjätä niin mitä väliä. Artistille silti huikea tilaisuus, harmitteli vastaaja.

– Euroviisujen äänestys on paljolti kaverikauppaa. Suomi on siinä asiassa aika heikoilla.

– Kun mies ei ole Sandstorm-hittinsä lisäksi onnistunut kaikkien näiden vuosien aikana tekemään muita hittejä, on vaikea kuvitella, että hänen euroviisubiisinsäkään suurempaa suosiota saavuttaisi.

– Voi olla hyvä ratkaisu, mutta ei esittäjä ole pääasia vaan se itse laulu. Saara Aalto lauloi hyvin, mutta itse laulu oli todella huono. Sitä laulua ei olisi pitänyt lähettää eikä myöskään esittää joka päivä radiossa koko kevään aikana.

– Tehtävä: nimeä kaksi Daruden biisiä. Niinpä niin..mies ei ole vuosikausiin onnistunut tekemään menestyvää kappaletta. Miten hän siinä nyt onnistuisi?

Merkittävä osa vastaajista kertoi, että ei tunne artistia lainkaan tai jos on kuullut hänen nimensä, ei tiedä mitään miehen musiikista.

Tietoykkösen toteuttama kysely tehtiin 31.1.-6.2. Siihen vastasi 347 ihmistä, vastausprosentti oli 35,6

Lisätietoa Lukijaraadista saa osoitteesta turkulainen.fi/lukijaraati.