Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eloranta: Haamuhoitajista päästävä eroon myös varhaiskasvatuksessa

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannan (sd.) mukaan yhteiskunnan sivistystä mitataan sillä, miten se pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista. Tähän joukkoon kuuluvat vanhusten lisäksi ilman muuta myös lapset.

– On käsittämätöntä, että sekä lasten että ikäihmisten hoidossa kikkaillaan alimiehityksellä, jotta voidaan säästää kustannuksia. Ylen (5.2.) uutisen mukaan lain määräämästä henkilöstömäärästä on tingitty etenkin yksityisissä varhaiskasvatusyksiköissä. Tämänkaltainen yksityisten toimijoiden häikäilemätön kermankuorinta on vastenmielistä, toteaa Eloranta tiedotteessaan.

Elorannan mukaan ei ole uusi asia, että päiväkodeissa kärsitään työntekijöiden alimiehityksestä. Syynä tähän ovat hänen mukaansa paitsi Sipilän hallituksen tekemät heikennykset varhaiskasvatukseen, kuten ryhmäkokojen suurentaminen ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen, mutta myös yksityisen varhaiskasvatuksen voiton tavoittelu.

– On vaikea hyväksyä, että vaikka hallitus on kasvattanut ryhmäkokoja eli mahdollistanut varhaiskasvatuksen pienemmällä henkilöstömäärällä, että näistäkin määristä silti tingitään, Eloranta toteaa.