Harri Marstio joutui kamppailemaan Kelan kanssa, avautui Seiskalle joulukuussa – "Olen sairas, mutta energiani menee paperisotaan"

Muusikko Harri Marstio on poissa. –  Kuvakaappaus YouTube-videolta (vuodelta 1991)

Joonas Alanne

Torstaina kuollut arvostettu pitkän linjan muusikko Harri Marstio antoi tiettävästi viimeisen haastattelunsa joulukuussa Seiskalle. Marstio sairasti imusolmukesyöpää. Sairaus taltutettiin kahdesti, mutta viimeisin hoito ei tehonnut, koska tauti vaikutti kehittäneen lääkkeille vastustuskyvyn. Jutun mukaan sairauden heikentämän artistin puhe oli joulukuussa vaivalloista.

Sairauden lisäksi Marstiota vaivasivat myös rahaongelmat. Kela oli evännyt muusikolta asumistuen, koska hänen kotinsa Voikkaalla oli merkitty toimistotilaksi. Ratkaisuksi hänen olisi pitänyt muuttaa muualle, mutta artistin terveydentilan vuoksi se ei ollut mahdollista.

– En ole sellaisessa kunnossa, että minulla olisi voimia muuttaa. Olen sairas, mutta energiani menee paperisotaan. Minusta yhteiskunnan pitäisi tulla vähän vastaan, sanoi Marstio tuolloin Seiskalle.

Hän myös sanoi säilyttäneensä taistelutahtonsa, vaikkei pelkää kuolemaa.

– En oikeastaan pelkää kuolemaa. Olen tehnyt kaksi hienoa lasta ja jonkinlaisen urankin. Eikö siinä ole jo yhdelle ihmiselle? On minulla toki unelmia, mutta ei minua jäisi harmittamaan, jos tämä olisi tässä, sanoi Marstio.

Marstio kuoli torstaina auto-onnettomuudessa. Suru-uutisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Kuoleman jälkeen Seiska julkaisi Marstion kokonaisen haastattelun uudelleen verkkosivuillaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut