Pro-palkinnot jaettiin hetki sitten – tässä ovat Suomen kovimmat ravintola-alan osaajat

Yrittäjäpariskunta Arto ja Katja Rastas palkittiin tänään Pro-gaalassa Vuoden yrittäjinä. He uurastavat muun muassa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa, ravintola Periscopessa ja Penélopessa.

Jari Pietiläinen

Finlandia-talossa tänään järjestetyssä Pro-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat. Sarjoja oli peräti viisitoista.

Pro-gaalan patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea – Turusta Ouluun ja Rajamäeltä Saariselälle. Tunnustuspalkinnoista hieman alle puolet jäi pääkaupunkiseudulle.

Ajankohtaisen Vastuullisuus-sarjan voitto meni Tampereelle, kun Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi pokkasi Pro-palkinnon. Paturin omasta halusta kumpuavalla pitkäjänteisellä ja jokaiseen valintaan ulottuvalla vastuullisuustyöllä on merkitystä, onhan hänen työpaikkansa yksi Suomen suurimmista tapahtumataloista.

Yrittäjä-sarjan voittajalle Pro-palkinto on tietynlainen elämäntyöpalkinto. Sen saivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas Tuomaristo kiitteli Rastaita muun muassa Helsingin Kulinaarisen Instituutin kunniakkaasta jatkamisesta.

Palkittujen joukossa ovat myös Vuoden Tarjoilijaksi 2016 valittu sommelier Taneli Lehtonen, Ravintola Savoyssa pitkään Kari Aihisen aisaparina työskennellyt keittiöpäällikkö Olli Kolu ja viime vuonna oman cocktailbaarinsa Chihuahua Julepin Helsinkiin avannut baarimestari Jami Järvinen

Pro-palkinnon tavoittelu ja sen voittaminen on unohtumaton elämys. Ammattilainenkin herkistyy kollegoiden ja asiakkaiden kehujen äärellä. Erityisen mieleenpainuva tämänvuotinen gaala oli kahdesti palkitulle Rose Alibasya-Jokelalle, joka sai sekä Ammattikeittiön työntekijän PRO-palkinnon että lehdistön palkinnon.

Indonesialainen Alibasya-Jokela on hurmannut Sodexon asiakkaat ja työtoverinsa Nokia-kampuksella Oulussa.

Edellisvuosien Pro-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit. – Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö

Pro 2019 -kilpailun kaikki voittajat

Ravintolan asiakaspalvelija Essi Piira, Ravintola Tuhto, Tampere

Innovaatio Fredman Food Tech

Kahvilan työntekijä Jutta Kokkonen, Antell Galleria, Antell-Ravintolat, Helsinki

Vastuullisuus Juhana Paturi, Tampere-talo, Tampere

Ammattikeittiön työntekijä Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu

Yrittäjä Arto ja Katja Rastas, Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Penélope, Hella & Huone deli, Helsinki/Tampere

Ammattikeittiön kokki Ritva Lehtinen, Antell Työtehoseura, Antell-Ravintolat, Rajamäki

Opettaja Henry Lybäck, Laurea-ammattikorkeakoulu, Espoo

Ammattikeittiön päällikkö Anja Jokinen, Iso-Bertta, Servica, Kuopio

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari Olli Kolu, Savoy, Helsinki

Ravintolan kokki Katri Mannermaa, Ravintola Ragu, Helsinki

Baarimestari Jami Järvinen, Chihuahua Julep, Helsinki

Hovimestari/Sommelier Taneli Lehtonen, Muru, Helsinki

Ravintolapäällikkö Petri Laukkanen, Santa´s Hotel Tunturi, Saariselkä

Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö Sanna Malaska, Arkea, Turku

Lehdistön palkinto Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut