Pro-gaala täyttää tänään Finlandia-talon – nyt palkitaan ravintola-alan timanttiset osaajat 

Suomen parhaat ravintola-alan ja ammattikeittiöiden osaajat palkitaan tänään Helsingissä Finlandia-talolla. Pro-gaala on alan kilpailujen ehdotonta aatelia.

Jari Pietiläinen

Pro-gaala täyttää tänä iltana Finlandia-talon ravintoloiden ja ammattikeittiöiden kovimmilla ammattilaisilla. Ehdokkaita on joka puolelta Suomea ja illan aikana selviää, ketkä heistä pokkaavat arvostetun tunnustuspalkinnon.

Ravintola-, kahvila- ja suurkeittiöammattilaisista poimitaan 15 kategoriassa kirkkaimmat tähdet. Jo finaalipaikka on upea saavutus.

Finalistit tulevat Suomen joka kolkasta. Edustettuina ovat pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Jyväskylä, Porvoo, Saariselkä ja Joensuu. Kuopiolaisia finalisteja on tänä vuonna neljä, tamperelaisia peräti kuusi ja oululaisiakin kolme. Turusta tulee kaksi kovaa ehdokasta.

Kasvava joukko finalisteista edustaa tulevaisuuden työvoimaa: muualta tulleita. Tänä vuonna maahanmuuttajia on ehdokkaana ammattikeittiön kokki-, ammattikeittiön työntekijä-, kahvilatyöntekijä- ja yrittäjä-sarjoissa.

Pro-tuomaristoon on kutsuttu alan kovimpia osaajia. Heidän joukossaan on muun muassa edellisvuosien voittajia ja esimiehiä, joilla on vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan.

Tuomariston työskentelyä johtaa Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö Hän on perehtynyt kaikenkattavaan tuomarointipakettiin, jonka pohjalta päätökset tehdään.

Tuomarointipaketissa on mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.

– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteyttää ehdokkaat omista lähtökohdistaan.

Tänä vuonna esikarsinnassa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, miten ehdokkailla on talous hallussa. Voittaja-ainesta on niissä, joista paistaa pitkäjänteinen ja pidempiaikainen ammattitaito, osaaminen ja ylpeys.

– Kun haemme eri kategorioiden huippuja, tuomarit painottavat useamman vuoden jatkunutta positiivista työhistoriaa. Vaikka tämä on myös läpivirtausala, se ei näy palkitsemisessa – emme halua palkita yhden yön ilmiöitä. Voittajat ovat créme de la créme, Käyhkö sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut