Kisa on ohi – tässä on Vuoden turkulainen 2018

Teemu Nurmi

Turkulainen monialaisuudestaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu näyttelijä Miska Kaukonen on valittu Vuoden turkulaiseksi 2018. Kaukonen loisti vuonna 2018 Turun kaupunginteatterin Taru Sormusten herrasta -näytelmän Klonkkuna ja sai kriitikoilta runsaasti kiitosta.

Hän on tuttu paitsi Turun kaupunginteatterin ja Linnateatterin lavoilta myös valkokankaalta. Viimeisin elokuvarooli oli Vares-elokuvassa Sheriffi. Kaukonen on syntynyt vuonna 1975 ja opiskellut Teatterikorkeakoulussa.

Vuoden turkulaisen 2018 äänestyksessä annettiin kaikkiaan 14 173 ääntä, Miska Kaukonen sai niistä 4236.

Palkinnoksi Kaukonen saa Kakolasta louhitusta kakoliitista tehdyn palkintopatsaan, kunniakirjan ja runsaasti huomiota.

Vuoden turkulaisen äänestyksessä seuraavaksi eniten ääniä sai Operaatio Ruokakassi, joka auttaa vähävaraisia Turussa ja lähikunnissa. Se hankkii ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi vähävaraisille ihmisille. Toissa vuonna yhdistys jakoi noin 158 000 ruokakassia. Operaatio Ruokakassi sai 3477 ääntä.

Kolmanneksi äänestettiin viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset pelannut jääkiekkoilija Susanna Tapani Hän haluaa nostaa TPS:n Suomen parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi. Tapani on myös ringeten hallitseva maailmanmestari. Susanna Tapani sai 1367 ääntä.

Vuoden turkulaisia on valittu jo 30 vuoden ajan.

Kommentoi

Palvelut