Aki Wahlman haluaa Turun ruokakulttuurin paremmin esiin: "Suur-Turku on Suomen Skåne"

Uusi Eat My Turku -sivusto esittelee Turun ja lähialueiden monipuolista ruokakulttuuria. Hankkeen takana oleva turkulaiskokki ja ruoka-alan yrittäjä Aki Wahlman kertoo, miten sivustolla esiin pääsevät ravintoloiden lisäksi myös elintarviketeollisuus ja kotikokit.

– Ruokamatkailu on nouseva trendi, ja meidän pitää jatkaa kehittymistä alalla. Turun seudulta löytyy hienoja tuottajatarinoita. Näitä pitää tuoda enemmän esiin, Wahlman tiivistää.

Turku on saanut paljon huomiota lähinnä ravintolatarjontansa kautta, mutta helposti unohtuu taustalla vaikuttava elintarviketeollisuus, jolla Turussa on erityisen pitkät perinteet ja vakuuttava osaamisen kirjo.

Seudulla toimii useita yli satavuotiaita elintarvikealan yrityksiä, ja tätä myös Eat my Turku haluaa nostaa esiin.

Tuottajatarinoiden lisäksi sivustolla halutaan korostaa ruokaa perheiden arjessa.

– Reseptit ovat katsotuinta sisältöä, ja meille on tullut paljon palautetta, että älkää tehkö niin hienoa vaan yksinkertaisia reseptejä. Sellaisia, mitä perhe voi helposti tehdä, Wahlman muistuttaa.

Wahlmanin mukaan Turun ja lähialueiden hieno ruokaperinne kaipaa ansaitsemaansa arvostusta.

– Tarinan merkitys on tosi iso. Välillä tuntuu, että me joudumme keksimään tarinoita, mutta ei niitä tarvitsisi keksiä. Niitä ei vain osata kertoa. Kävin juuri Ranskassa, ja siellä on paljon suurempi ylpeys omista raaka-aineista. Meidänkin pitäisi vaan rohkeasti uskoa omaan juttuumme.

Wahlmanin mukaan tavoitteena on nyt saada lisää alan toimijoita mukaan sivustolle. Hän uskoo, että tämän vuoden aikana volyymi saadaan kolminkertaistettua.

– Kalaa ja saaristoa on täällä totuttu korostamaan, mutta alueella on paljon muutakin tarjontaa, kuten vaikka spelttiä tai Ahvenanmaan karitsaa. Meidän pitää alkaa ymmärtämään, että suur-Turku on Suomen Skåne. Täällä voidaan tehdä ihan mitä vaan.

Eat my Turku

Sivun sisältö koostuu resepteistä, videoista sekä tuottajien, ruokaperheiden ja ravintoloiden esittelystä. Tarkoituksena on, että turkulainen ruokakulttuuri on ensimmäistä kertaa helposti saatavilla yhdessä paikassa.

Sivuston lisäksi Eat my Turun sisällöt tulevat saamaan näkyvyyttä myös sosiaalisen median kanavissa.

Sivusto on julkaistu suomeksi, mutta se tehdään myös ruotsiksi ja englanniksi. Projektin yhtenä tavoitteena onkin ollut alueen osaamisen tunnetuksi tekeminen myös maan rajojen ulkopuolella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut