Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

15 kuntaa sai kävelyn ja pyöräilyn investointitukea – rahaa myös Turun ja Liedon hankkeisiin

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Väylä ovat myöntäneet 15 kunnalle avustusta vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta.

Ohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista kaupunkien ja kuntien katuverkolla.

Turun kaupunki sai tukea Uudenmaantien pyöräilyn laatukäytävää varten ja Liedon kunta katuverkon kevyen liikenteen väylien opasteita varten.

Tämänkertaisessa haussa tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Hakuun saatiin 67 hakemusta, joista pystyttiin rahoittamaan 15. Rahoitettavaksi valittiin hankkeita, joilla saadaan kasvatettua kävely- tai pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta.

Hankkeet toteutetaan kunnissa vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Hakemusten perusteella on nähtävissä, että hankkeissa pyritään tarjoamaan käyttäjille erittäin laadukasta kävelyn ja pyöräilyn infrastruktuuria. Valituissa hankkeissa korostuvat muun muassa pyöräilyn laatukäytävät eli niin sanotut baanat, joiden kehittäminen on eri puolilla Suomea ajankohtaista. Myös yksisuuntaiset pyörätiet ja pyöräkaistat kaupunkien keskustoissa nousivat hankkeissa esiin. Hakemuksissa näkyi myös katutilan uudelleen jako, jossa kävelylle ja pyöräilylle halutaan varata yhä enemmän tilaa katualueelta. Myös matkaketjuja kehittäviä hankkeita on avustettavissa hankkeissa useita, kertoo Traficomin kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen