Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP: Runkolinjat raitiovaunuetuuksin selvitettävä

Turun kaupunginvaltuuston käsittelyyn on valmisteilla joukkoliikenneratkaisu, missä on vertailtu niin kutsutun superbussin ja raitiotien rakentamisen ja ylläpidon kustannuksia. Rinnalla on valmisteltu runkolinjauudistusta, mikä käsitellään erillään edellä mainitusta investoinnista.

Hiljattain esiin on nostettu konsultin tuoma vaihtoehto, missä on toteutettu runkobussilinjasto raitiotietä ja superbussia vastaavin etuuksin. Tässä mallissa vältytään maanalaisen infran siirtokustannuksilta, siltojen vahvistustöiltä sekä varikon rakentamiselta. Näin ollen kustannukset myös vähenevät aiempiin vaihtoehtoihin verrattuna. Tämä vaihtoehto ei myöskään sulje pois myöhemmin tehtävää raskaampaa investointia, mikäli kaluston kapasiteetti loppuu nykyisin arvioitua aikaisemmin.

SDP:n valtuustoryhmä katsoo, että tilanteessa, jossa kaupungin vetovoiman ylläpitämiseksi on tehtävä merkittäviä investointeja myös kouluihin sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, on vastuullista selvittää pikaisesti myös tämä vaihtoehto ennen päätöksen tekemistä. Asiasta tehtiin selvityspyyntö kaupunginhallituksessa 7.1.2019.

Valtuustoryhmän mukaan selvityksen tekemisen ei pitäisi viivästyttää päätöksentekoa, sillä pohjatiedot on jo saatavilla aiemmista selvityksistä.