Nyt on aika valita vuoden turkulainen 2018 – katso ehdokkaat ja anna äänesi

Janne Koivisto

Vuoden turkulainen 2018 -äänestys on alkanut.

Äänestyksessä haetaan turkulaista, joka on vuoden 2018 aikana tai jo useamman vuoden ajan tehnyt Turkua ja turkulaisuutta tunnetuksi positiivisella tavalla.

Äänestyksen järjestävät yhteistyössä kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku, Yle Turku ja Turun kaupunki.

Järjestäjistä koottu raati on valinnut 10 ehdokasta, mutta äänen voi antaa myös omalle ehdokkaalle.

10-vuotiaat turkulaiskaksoset Eino ja Aapeli esiintyivät ensimmäistä kertaa julkisuudessa Robinin musiikkivideolla. Tänä vuonna pirteä duo nousi koko Suomen tietoisuuteen ”Mä voisin olla se” -singlellään.

Arkkitehti Janne Helin on toiminut vuodesta 2012 lähtien Schauman Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtajana. Hän on vastannut Uuden Hamburger Börsin luonnoksista, jotka saivat lokakuussa innostuneen vastaanoton.

Kisu Korsi on arvostettu turkulainen muotisuunnittelija, jonka upeita luomuksia nähtiin jälleen myös itsenäisyyspäivänä Linnanjuhlissa. Kisun erityisosaamista ovat erittäin taidokkaasti tehdyt mittatilauskorsetit.

Turkulainen mallimamma Marjo Sjöroos perusti 30 vuotta sitten Fashion Teamin, josta on tullut todellinen huippumallitehdas. Sama pätee Miss Turku -kilpailuun, jota Sjöroos on pyörittänyt 30 vuoden ajan.

Sata vuotta täyttäneen Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa on tehnyt mittavan akateemisen uran. Hän on puolustanut vahvasti yliopiston asemaa ja puhunut kansainvälistymisen ja moninaisuuden puolesta.

Näyttelijä Miska Kaukonen loisti Taru Sormusten herrasta -näytelmän Klonkkuna ja sai kriitikoilta runsaasti kiitosta. Hän on tuttu paitsi Turun kaupunginteatterin ja Linnateatterin lavoilta myös valkokankaalta.

Operaatio Ruokakassi auttaa vähävaraisia Turussa ja lähikunnissa. Se hankkii ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi vähävaraisille ihmisille. Toissa vuonna yhdistys jakoi noin 158 000 ruokakassia.

Föli pitää turkulaiset liikkeessä. Fölin takana on Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, jonka johdossa keltaiset bussit ovat saaneet rinnalleen kaupunkipyörät eli Föllärit ja huippusuositut Fölin vesibussit.

Viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset pelannut jääkiekkoilija Susanna Tapani haluaa nostaa TPS:n Suomen parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi. Tapani on myös ringeten hallitseva maailmanmestari.

Turun Suurtorin keskiaika ry:n tuottaja-toiminnanjohtaja Suvi Kotilainen järjestää Keskiaikaisia markkinoita ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoita. Hän on myös Dirty River Roller Derby ry:n puheenjohtaja.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vuoden Turkulainen -kisassa toiseksi tulleet Sohvaperunat: Olemme fanittaneet Tomi Kalliota jo 1990-luvulta 1.2.2018 15:03
  2. Vuoden Turkulainen on taas välivuoden jälkeen ihminen – tässä on voittaja vuonna 2017 1.2.2018 9:00
  3. Vuoden merkittävin turkulainen on hevonen – telakkajohtajakin jäi toiseksi 7.2.2017 10:00

Kommentoi

Palvelut