Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl luopuu 1,29 e/kg:n banaaneista – tässä ovat tilalle tulevien reilujen banaanien hinnat

Päivittäistavara- ja ruokaketju Lidl on päättänyt luopua tavallisella tavalla tuotettujen banaanien myynnistä kokonaan. Lidl ilmoitti eilen torstaina, että jatkossa ketju myy ainoastaan Reilun kaupan banaaneja.

Lidlin mukaan sen tekemä päätös tuplaa Reilun kaupan banaanien myynnin Suomessa.

Kauppaketju on jo sorvannut reilun kaupan banaanien hinnat lopulliseen kuosiinsa.

– Nämä reilun kaupan banaanit ovat hinnaltaan vain 10 senttiä tavallisia, normaalihintaisia banaaneja kalliimpia per kilo. Reilun kaupan banaanien kilohinta on toistaiseksi 1,39 euroa ja reilun kaupan luomubanaanien tällä hetkellä 1,68 euroa, paljastaa Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen

Riikosen mukaan hinnat voivat vaihdella saatavuuden ja satokausien mukaan, mutta nämä ovat tämänhetkiset hinnat.

Lidlin kaikki tähän asti myynnissä olleet Rainforest Alliance -sertifioidut banaanit vaihtuvat reilun kaupan banaaneiksi portaittain tammikuun aikana. Vielä tässä vaiheessa Lidlissä ei ole tarkkaa ennakkoajatusta siitä, mikä on uusien banaanien suosio asiakkaiden keskuudessa.

– Menekkiä on vielä vaikea arvioida, mutta toki toivomme, että suomalaiset innostuvat ostamaan reilua banaania, Riikonen kertoo.

Ainakaan lähitulevaisuudessa Lidl ei eio vaihtaa muita hedelmiään reilun kaupan hedelmiksi.

– Myymme hedelmä- ja vihannesosastolla jatkuvasti runsaasti luomua ja useita vastuullisuussertifioituja tuotteita. Esimerkiksi tuore ananas on meillä aina Rainforest Alliance -sertifioitua, mutta muita banaaniin verrattavia linjauksia hedelmissä ja vihanneksissa ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa, Riikonen paljastaa.

Lue tästä, miksi Lidl päätyi reilun kaupan banaaneihin.