Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaispanimolle huikea sopimus: Oluet myyntiin 2300 Lidliin ympäri Eurooppaa – "Ainutlaatuista"

Päivittäistavarakauppaketju Lidl ja tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo ovattehneetyhteistyösopimuksen, jonka myötäpanimon oluita aletaan viedä Euroopan markkinoille.

Ensi keväästä lähtien Pyynikin oluita saa Lidl-kaupoista 12 Euroopan maasta ja yli 2 300 myymälästä. Mukana jakelussa on myös perinteisiä olutmaita kuten Belgia, Tanska ja Hollanti.

Pyynikin panimo kertoo, että Eurooppaan aletaan viedä esimerkiksi World Beer Awardseissa palkittuja Ruby Jazz Ale ja Mosaic Lager -oluita

Panimon mukaan sopimus on suomalaispanimolle ainutlaatuinen ja se antaa rahkeita kasvaa myös kotimaassa.

– Tämä on meille merkittävä sopimus. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija. Tämä sopimus mahdollistaa kasvun jatkumisen ja kasvumme jatkuu myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä, arvioi panimon olutmestari Tuomas Pere tiedotteessa.

– Panimoalalla tämän kaltaisia sopimuksia ei ole aiemmin syntynyt. Suomalainen alkoholituotteiden vienti on jo nyt merkittävää, mutta panimotuotteille tämä on poikkeuksellista.