Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tulee unelmien joulusää! Maisema on pian kuin postikortissa

Tuleva joulu osuu ainakin sään osalta koko maassa miltei napakymppiin. Ilmatieteen laitoksen tuoreimman arvion mukaan koko maassa on vähintään parin sentin paksuinen lumipeite ja lämpötilakaan ei kohoa pois pakkaslukemista.

– Lumen osalta on erittäin todennäköistä, että myös maan koko etelärannikolla on nyt valkoinen joulu. Lumipeite on noin kymmenkunnan sentin paksuinen, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Ilkka.

Läntisellä Uudellamaalla on jouluna lunta jopa 30 senttimetriä.

Ville Ilkan mukaan jopa Suomen lämpimimmällä alueella – Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla – on ainakin ohuesti lunta. Lounaisessa saaristossa ainoastaan paikoittain voi olla lumettomia alueita.

Lumi ei todennäköisesti ehdi sulaa pois jouluksi, sillä lämpötila pysyttelee melko mukavasti pakkasen puolella – se tosin riippuu pilvisyysasteesta.

– Pääkaupunkiseudulla on pakkasta noin viidestä kymmeneen astetta, kun taas Itä-Suomessa mittarilukema näyttää 15–20 asteen pakkasta. Lapissa pakkanen voi kiristyäjopa pariinkymmeneen asteeseen, Ilkka arvioi.

Todennäköisintä on siis se, että nyt on luvassa mitä mainioin ja komein joulusää.