Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmalan veljekset hankkivat Vaakahuoneen ja siirtävät DBTL:n paikkaa – Henri Kulmala kertoo ratkaisujen taustat

Vaakahuoneen uudet vetäjät eivät aio tehdä hätiköityjä muutoksia legendaarisen kesäravintolan toimintaan.

Tämän viikon keskiviikkona uutisoitiin, että Vaakahuoneen liiketoiminta siirtyy ensi vuoden alussa Pentti-Oskari Kankaalta viihde- ja ravintola-alan yrittäjille Henri ja Kalle Kulmalalle

– Pentti-Oskari on kehittänyt Vaakahuoneesta 23 vuodessa aivan omannäköisen paikan. Vapaa pääsy ja elävä musiikki ovat tänä päivänä ainutlaatuinen yhdistelmä. Siihen ei kannata kajota. Varmasti asiakkaatkin odottavat, että uudet omistajat tuovat siihen omaa näköään ja sitä aiomme myös tuoda, mutta suinpäin emme lähde laivaa keinuttamaan, Henri Kulmala kertoo.

Kulmala kertoo, että omistajanvaihdos voi näkyä esimerkiksi siinä, että Vaakahuoneella nähdään entistä nimekkäämpiä esiintyjiä.

Kulmalan veljekset ovat luontevat jatkajat Vaakahuoneen toiminnalle. Veljesten isä Seppo Kulmala keikkaili jo nuorena poikana samaan aikaan Pentti-Oskari Kankaan kanssa. Veljekset ovat tunteneet miehen pienestä pitäen.

– Pentti-Oskari otti yhteyttä ja kertoi, että kun hän on jo yli 70, hän voisi alkaa luopua Vaakahuoneesta ja antaisi mielellään viestikapulan uskotuille tyypeille, jotka jatkaisivat elävän musiikin linjoilla, Henri Kulmala kertoo.

Vaakahuone toimii jatkossakin höyrylaiva Ukkopekan satamaterminaalina ja lipputoimistona. Höyrylaiva ja Loistokarin saaritukikohta säilyvät Kankaan perheyhtiön omistuksessa.

– Se on ihan selvä, että yhteistyötä tehdään, Henri Kulmala toteaa.

Kulmala näkee Vaakahuoneen sijainnin erinomaisena tulevaisuutta ajatellen.

– Sijainti vain paranee, kun alajuoksulle ja Kakolanmäelle valmistuu lisää asuntoja ja ympäristöön tulee lisää toimintaa.

Hän huomauttaa, että lähistölle avautuivat vuonna 2017 uudet ravintolat Nerå ja Nooa.

– Mitä enemmän jokirantaan tulee toimintaa, sitä enemmän toimijat tukevat toisiaan. Jokiranta on niin hieno. Tampereelta tai Helsingistä ei löydy vastaavaa.

Henri ja Kalle Kulmala pyörittävät jo ennestään ohjelmatoimisto Polarartistit Oy:tä, Turun ja Tampereen Naima-yökerhoja sekä Down by the Laituri eli DBTL-festivaalia.

DBTL ilmoitti viime kuussa siirtyvänsä ensi kesäksi Turun tuomiokirkon viereen Tuomiokirkkotorille.

Festivaali on ollut viime vuosina ensin Hämähäkkitontilla, josta se siirtyi teatterin peruskorjauksen vuoksi Urheilupuistoon.

– Yläkentälle mahtuu vain 6 000 ihmistä. Kun viime kesänä lauantai oli loppuunmyyty, ryhdyimme katsomaan kartasta isompaa paikkaa. Tuomiokirkkopuistosta oli neuvoteltu jo ennenkin, mutta silloin siellä oli samaan aikaan kirkollinen tapahtuma. Nyt asia saatiin sovittua tietyin reunaehdoin, Henri Kulmala kertoo.

Reunaehdot ovat ne, ettei tapahtuma ole suoraan kirkon edessä eikä aivan kirkon välittömässä läheisyydessä.

– Siitä käytiin neuvotteluja jo viime kesänä. Mitä enemmän pyörin alueella, sitä enemmän tuli semmoinen olo, että tämä on älyttömän siisti paikka. Kun se vielä valaistaan illalla, se on varmaan Suomen hienoin festarialue, Kulmala hehkuttaa.

Hän arvioi, että alueelle mahtuu kerrallaan 8 000–10 000 ihmistä.