Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaisen pariskunnan vaatemallisto lähtee nousevan auringon maahan

Muotoilupariskunta Saana ja Ollin vaatemallisto julkaistaan Japanissa perinteisen vaatemerkki Stetecon toimesta.

Steteco on yli 70-vuotias arvostettu perinteinen Japanilainen vaatemerkki, joka valmistaa tuotteensa läpinäkyvästi Japanissa. Kankaat kudotaan Shigassa, painetaan Kiotossa ja ommellaan Oitassa.

Mallistoon kuuluu Saana ja Ollin kuoseilla painettuja mekkoja, housuja ja perinteisiä Japanilaisia hanten-talvitakkeja.

Steteco on aiemmin tehnyt yhteistyömallistoja muun muassa maailman arvostetuimpaan kuuluvan talouslehti Monoclen kanssa.

– Tämä yhteistyö tuntui heti alusta hyvin luontevalta. Japani on meille tuttu ja rakas maa, ja japanilaisten tekstiilien laatu on huippuluokkaa. Omissa tuotteissamme olemme alusta asti pitäneet läpinäkyvän tuotantorakenteen mukana, joten meillä on Stetecon kanssa hyvin samanlainen arvomaailma, suunnittelija Olli Sallinen toteaa.

– Meillä on Japanissa uusi agentti ja hänen kanssaan hommat ovat lähteneet todella hyvin kulkemaan. Uusia yhteistöitä on tulossa useammalla rintamalla. Japanin vaatemallisto on Suomessa ennakkomyynnissä nettikaupassamme ja tulevana sunnuntaina tuotteisiin voi tutustua Uuden Muotoilun Joulumarketissa Logomon Teatro-salissa, Saana Sipilä lisää.

Saana ja Olli on palkittu turkulainen muotoilumerkki ja suunnittelijapariskunta. He ovat oman, Suomessa valmistetun hampputekstiilimallistonsa lisäksi tehneet suunnittelutöitä mm. Liptonille, Dantolle, Isetanille, Ritzenhoffille, Boråstapeterille ja Amnesty Internationalille.