The Voice of Finlandista tuttu naantalilainen Anamaria julkaisee ensisinkun

Teemu Nurmi

Viime kauden The Voice of Finlandissa suuren kansansuosion saavuttanut Anamaria Rusi julkaisee 6. joulukuuta ensimmäistä kertaa omaa musiikkiaan, kun single Never gets old julkaistaan suoratoistopalveluissa. Naantalilaistunut romanialaissyntyinen laulajatar on toistaiseksi esittänyt yhtyeensä PAM feat. Ellan kanssa vain cover-biisejä.

– Never gets old on tanssittava rakkauslaulu ja hyvin henkilökohtainen sellainen, mutta moni ihminen voi samaistua siihen. Laulu kertoo siitä, kun elämässä ja parisuhteessa on paljon stressiä, mutta päivän päätteeksi rakastamasi henkilö on aina vierelläsi, Rusi määrittelee kappaleen, jonka on tehnyt ja tuottanut vaasalainen Janne Hyöty

Uusien kappaleiden julkaiseminen ei jää Anamarialta yhteen sinkkuun vaan jo luultavasti lähikuukausina on tulossa lisää biisejä markkinoille. Hän työsti seuraavia biisejä samaan aikaan Never gets oldin kanssa.

– Teen musiikkia romanialaistuotannon kanssa. Ensimmäinen biisi julkaistaan ensi vuoden alussa ja myöhemmin tulee lisää.

Anamaria Rusi haluaa jossain vaiheessa tehdä kappaleita myös suomeksi. Vuonna 2013 ensimmäisen kerran Suomeen tullut laulaja on opiskellut kieltä hieman yli vuoden ja puhuminen sekä laulaminenkin taipuu jo melko hyvin.

– Vedän bändimme keikoilla pieniä osuuksia Antti Tuiskun kappaleista suomeksi. Nyt laulettu suomi tulee minulta jo luonnollisesti. Taistelen kuitenkin edelleen tuplakonsonanttien, erityisesti tt:n ja kk:n, kanssa.

– Suomen oppiminen on vaikeaa. Mieheni puhuu niin nopeasti suomea, että me puhumme kotona englantia, Anamaria naurahtaa.

Hänen putoamisensa The Voice of Finlandin knockout-vaiheessa oli yllätys ja aiheutti Anamaria kannattaneissa katsojissa suuren hämmennyksen. Hän sai hurjasti kannustavia viestejä uusilta faneiltaan ja kilpakumppaneiltaankin. Anamaria Rusi sanoo olevansa pettynyt putoamiseen kisasta, mutta toisaalta ymmärtää nyt asian paremmin. TVOF avasi hänelle ja sitä myötä yhtyeelle uusia ovia musiikkimaailmassa.

– Keikkoja on nyt paljon, keskimäärin 2-3 viikossa. Esiinnymme muun muassa laivoilla, klubeilla ja yksityistilaisuuksissa eri puolilla Suomea, Rusi kertoo.

Hän esiintyi viime viikolla Naantalin joulukadun avajaisissa. Anamaria on ihastunut uuteen kotikaupunkiinsa.

– Naantali muistuttaa minua paikasta, jossa isovanhempani asuivat. Kaupunki on upea kesällä ja talvella. Tykkään rakennuksista, valoista ja merikin on lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu