Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaajo Linnomaa tekee uuden aluevaltauksen – "Kiisin ilmassa 200 kilometriä tunnissa, vaikka istuin paikallani"

Haluatko miljonääriksi? -ohjelman juontajana tutuksi tullut Jaajo Linnonmaa on tehnyt uuden aluevaltauksen: nyt hän on startupyrittäjä ja VirtualTaveller-kanavan perustaja.

Kyseessä on sosiaalisen median kanava, jossa reissaajat voivat jakaa ympäri maailmaa ottamiaan 360-videoita. Kuka tahansa voi perustaa palveluun oman kanavan ja alkaa jakaa videoita.

VirtualTraveller on uusi kokemus kertojalle, koska 360-videolla tunnelmat ja maisemat voi jakaa entistä paljon syvemmällä tavalla.

– Valokuvaajana liikun luonnossa paljon ja usein ajattelen, kuinka upeaa olisi näyttää juuri tietty valo, hetki ja paikka ihmisille kuten itse sen näen, eli joka puolelta maisemaa, kertoo luontokuvaaja Eeva Mäkinen

– VirtualTravellerin kautta tämä on mahdollista ja odotan innolla taas tulevan talven retkien näyttämistä teille kaikille! Toivoisin videoiden lisäävän ihmisten inspiraatiota mennä ulos katsomaan ja fiilistelemään luontoa. Aina ei tarvitse matkata edes maailman ääriin, vaan meiltä Suomestakin löytyy toinen toistaan uskomattomampia luontoelämyksiä, joita voi kokea niin livenä kuin virtuaalisesti matkassani.

Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi kokemus vain kertojalle, vaan myös katsoja pääsee sukeltamaan todentuntuisiin maailmoihin.

– Hyppäsin eilen virtuaalisesti laskuvarjolla lentokoneesta ja kiisin ilmassa 200 kilometriä tunnissa. Olen edelleen sitä mieltä, etten halua sitä kokeilla todellisuudessa. Mutta virtuaalisesti se oli upea kokemus, kuvailee Linnonmaa 360-videon todentuntua.

Uusi kanava avaa matkakohteet myös monille sellaisille, jotka eivät pääse itse kiertämään maailmaa.

– Liikuntarajoitteisen näkökulmasta Virtual Traveller tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Se tuo maailman niiden luo, jotka eivät syystä tai toisesta pysty matkustamaan, nyt tai koskaan. Sen avulla pääsee kokemaan sellaisetkin paikat, joita ei pyörätuolilla liikkuen voi saavuttaa, tiivistää espoolainen Sanna Kalmari

– Minulle sähköpyörätuolilla liikkuvana maailmanmatkaajana se antaa myös uudenlaisen mahdollisuuden rohkaista muita liikuntarajoitteisia matkustamaan, tarjota tietoa esteettömyydestä ja helpottaa matkaan lähtöä, kun kohteen toimivuuden on ensin voinut testata kulkemalla siellä virtuaalisesti.

Myös perustaja Linnonmaan oma kimmoke VirtualTravellerin käynnistämiseen lähti halusta avata maailmaa niille, jotka itse eivät pääse sitä matkustamalla kokemaan. Hän kokeili VR-laseja ensimmäistä kertaa SLUSH-tapahtumassa Helsingissä:

– Keskellä messukeskusta katselin yhtäkkiä auringonlaskua hiekkarannalla jossain Karibialla. Olin innoissani, kuinka todelliselta se tuntui, Linnonmaa kertoi.

– Mietin heti kummitätiäni, joka on työskennellyt koko ikänsä MS-potilaiden ja muiden liikuntarajoitteista kanssa. Olin viikkoa aikaisemmin käynyt itse heitä tapaamassa ja puhumassa sairauden tuomista vaikeuksista, kuten matkustamisen mahdottomuudesta. Oivalsin, että näillä laseilla pystymme tuomaan maailman heille.

Koska matkailun jättämä hiilijalanjälki on jopa neljä kertaa suurempi kuin tähän asti on ajateltu, virtuaalimatkailu puoltaa paikkaansa myös tästä näkökulmasta.

Kaikkien ei tarvitse lähteä reissaamaan ympäri maailmaa, vaan toisiin maailmoihin voi sukeltaa ja kokea maailman toisten travellereiden kautta. Myös kiireiselle nykyihmiselle nojatuolimatkailu voi olla se kallisarvoinen hengähdyshetki arjen keskellä.

– Virtuaalimatkustus mahdollistaa, että voit vartissa nähdä Eiffel-tornin, Vapaudenpatsaan ja Sydneyn oopperatalon, maalailee Linnonmaa.

– Halusimme tehdä käyttäjälle mahdollisimman helpoksi käyttää meidän palvelua ja löytää mielenkiintoisimmat videot. Siksi laitamme erikseen omalle kanavalle maailman Top 50 -nähtävyyttä. Suunnitteilla on seuraavaksi Top 50 -tapahtumaa ja niin edelleen. Lisäksi haluamme kannustaa meidän travellereita kuvaamaan juuri niitä asioita, mitkä kiinnostavat varmasti kaikkia.