Bändien taisto tulee taas Turkuun – mahdollinen tie menestykseen

Ohto Lankila

Nuoret bändit mittelevät jälleen alkuvuonna Turku Bandstandissa. Turku Rock Academy ja Turun kaupungin nuorisopalvelut järjestävät bändikilpailun jo 23. kerran. Ilmoittautuminen kisaan on auki 3.12.2018–6.1.2019.

Turku Bandstandiin pääsee mukaan enintään 30 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailu käydään tammi-helmikuun aikana Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, ja finaali soitetaan lauantaina 2.3. ravintola Apollossa. Kukin yhtye saa esittää kilpailussa 15 minuuttia omaa musiikkiaan yleisölle ja ammattilaisraadille. Kilpailun voittajalle on luvassa musiikin esituotantoa, studioaikaa ja singleäänitteen julkaisu.

– Kisasta poimitaan 3-5 yhtyettä Turku Rock Academyn riveihin. Yhtyeet saavat kahden vuoden ajan maksutonta tukea ja opastusta tekemiseensä valtakunnalliselta ammattilaisverkostolta. Koulutukseen sisältyy paljon studioaikaa, musiikin tuottamista, promokuvia, julkaisuja ja keikkoja. Mahdollista on päästä soittamaan jopa Ruisrockiin, kertoo toiminnanjohtaja Tomi Arvas

Turku Bandstandista ja Rock Academysta voi päästä pitkälle, jos bändi jaksaa työskennellä päämäärätietoisesti. Vuonna 2015 koulutukseen otettu AwakeAgain solmi tänä syksynä kansainvälisen levytyssopimuksen SpinefarmRecordsin kanssa.

Kilpailuun osallistuminen on kuitenkin jo itsessään arvokas kokemus.

– Turku Bandstand on paljon enemmän kuin bändikilpailu. Se on osalle yhtyeistä ensimmäinen keikka yleisön edessä. Osalle se on oman materiaalin testaamista ja hyvä tilaisuus saada palautetta. Lähinnä kyseessä on oman toiminnan kehittäminen, ei niinkään kilpailu muita vastaan, kertoo Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Mark Bertényi

Turku Bandstandiin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen tomi.arvas@turku.fi Sähköpostiin merkitään yhtyeen nimi ja kotipaikka, jäsenten nimet, soittimet ja iät. Lisäksi sähköpostissa pitää olla bändin yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kilpailuun saavat osallistua kaikki yhtyeet, joiden kotipaikka on alueen Salo–Forssa–Laitila–Turku sisäpuolella. Yhtyeiden jäsenistä 3/4 tulee olla alle 29-vuotiaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu