Varsinais-Suomen Vuoden museoteko 2018 -tunnustuspalkinto Ari Vilénille

Varsinais-Suomen Vuoden museoteko 2018 -tunnustuspalkinto on myönnetty auralaiselle Ari Vilénille. Ninna Pulli

toimitus

Varsinais-Suomen Vuoden museoteko 2018 -tunnustuspalkinto on myönnetty auralaiselle Ari Vilénille

Varsinais-Suomen museot ry ja Varsinais-Suomen maakuntamuseo myöntävät vuosittain Varsinais-Suomen Vuoden museoteko -tunnustuspalkinnon aktiivisesta museotoiminnasta ja ansiokkaasta paikallisperinteen hyväksi tehdystä työstä.

Palkinto jaettiin 14.11. Turun linnassa pidetyssä Varsinais-Suomen museokokouksessa, ja se jaettiin 21. kerran.

Tänä vuonna palkinto myönnettiin auralaiselle Ari Vilénille monipuolisesta kotiseututyöstä sekä aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta museotyön parissa. Vilén on hoitanut ammattimaisella otteella omaa Veräjänkorvan yksityismuseota 1970-alusta lähtien.

Veräjänkorvan museossa pääsee tutustumaan muun muassa vanhan ajan kauppaan, isännän työhuoneeseen ja 1900-luvun alun koululuokkaan. Vilén on myös tehnyt museoon useita vaihtuvia teemanäyttelyitä. Vilén aloitti keräilyharrastuksen jo nuorena poikana, jonka ansiosta museossa on nähtävillä monenlaista mielenkiintoista varsinaissuomalaista esineistöä.

Ari Vilén on tehnyt laajaa kotiseututyötä etenkin Auran seudulla. Hän ollut mukana erilaisissa yhdistyksissä, ja hän on toiminut pitkään paikkakunnan historian asiantuntijana ja oppaana. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja historiikkeja auralaisista yrityksistä, ihmisistä ja yhdistyksistä. Sukututkimuksen ohella hän on opettanut sukututkimuksen tekoa myös muille.

Veräjänkorvan museo on auki sopimuksen mukaan toukokuusta syyskuuhun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut