Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä ovat yleisimmät väärinkäsitykset Turun Kauppatorin uudistuksesta

KESKUSTA Kauppatori on auki ja autolla pääsee keskustaan, vaikka moni toisin luulee.

Turun Kauppatorin työmaa nostattaa tunteita. Sen on saanut huomata myös Uusi Kauppatori -projektin viestintävastaava Mikko Grönman Grönman tapaa päivittäin kaupunkilaisia torin infokontissa ja pääsee vastaamaan monenlaisiin tiedusteluihin.

– Kun heinäkuussa avattiin, kysymykset liittyivät kaivauksiin, pysäkkeihin ja rakentamisen etenemiseen. Nyt painopiste on toriparkin rakentamisessa. Yleisimmät kysymykset ovat, miksi aita on niin korkea ja milloin paalutetaan, Grönman kertoo.

Kontissa haastatteluhetkellä vieraileva Matti Miinala kertoo, että häntä askarruttaa projektissa, miten kaikki rakennetaan ja miten paksu savipatja torin alla on.

– Olen seurannut operaatiota alusta lähtien. Toivottavasti se pysyy aikataulussa ja budjetissa, ettei kaadu veronmaksajien niskaan.

Grönman on ehtinyt näiden kysymysten lisäksi vastaamaan melkoiseen määrään muitakin tiedusteluja. Pelkästään Turun Päivänä kontissa vieraili 4000 ihmistä. Grönman onkin oikea henkilö oikomaan myös väärinkäsityksiä.

Mitkä mahtavat olla ne yleisimmät?

– Se, että tori ei ole toiminnassa rakentamisen ajan ja että keskustaan ei pääse autolla. Väliaikainen tori on koko rakentamisen ajan auki, ja keskustaan pääsee autolla. Pysäköintipaikkojakin on lisätty muun muassa Aurakadulle.

Muita väärinkäsityksiä liittyy rahoitukseen. Grönman muistuttaa, että torin kunnostamiseen ei pala 30 miljoonaa euroa vaan summaan sisältyy myös ympäröivät katualueet.

Kaupunki ei myöskään maksa parkkilaitosta vaan se toteutetaan yksityisellä rahoituksella.

– Arkeologiset kaivauksista puhutaan, että vanhat 1700-luvun kadut olisi pitänyt säilyttää, mutta arkeologit kaivavat niin sanotusti pohjaan asti eli vanhojen katujen allekin, hän lisää.