Pekka Haavisto lähtee vihreiden puheenjohtajaehdokkaaksi – palaa Suomeen huomenna

Pekka Haaviston toiminta al-Holi-paluukysymyksessä on herättänyt arvostelua. Eija Quinlan / arkisto

Jari Pietiläinen

Pekka Haavisto kertoi hetki sittenlähtevänsä mukaan Vihreän liitonpuheenjohtajataisteluun.

Hän on parhaillaan matkoilla Eritreassa ja kertoiehdokkuudestaan blogissaan. Haaviston hallinnoimat nettisivut kaatuivat suuren kävijäryntäyksen vuoksi heti ilmoituksen jälkeen.

– Työmatka Eritreassa on saanut lisäväriä, kun olemattomien puhelinyhteyksien ja heikkojen nettiyhteyksien takaa olen pyrkinyt seuraamaan vihreiden puheenjohtajakeskustelua. Reissusta palaan perjantaina, Haavisto kertoo Facebookissa

– Tänään ilmoitin Vihreiden valtuuskunnalle, että olen käytettävissä puheenjohtajakisassa. Kevään eduskunta- ja eurovaaleissa ei enää voi sivuuttaa polttavia ilmasto- ja ympäristökysymyksiä. Vaaleissa määritellään Suomen suunta.

Tänään aamupäivällä myösEmma Kari kertoi, että hän ei ole mukana kisassa Aiemmin myös Maria Ohisalo,Ville Niinistö ja Olli-Poika Parviainen ovatkieltäytyneet ehdokkuudesta.

Puheenjohtajaehdokkaaksi on toistaiseksi ilmoittautunut vain kansanedustajaOuti Alanko-Kahiluoto

Vihreiden puheenjohtaja valitaan lauantaina ja hän toimii "pätkäpuheenjohtajana" ensi kesään saakka. Hänellä on kuitenkin tärkeä tehtävä luotsata puolue ensi kevään eduskuntavaalien läpi.

Puheenjohtajan paikka jäi avoimeksi, kun viime vuonna valittu Touko Aalto sairastui ja ilmoitti lopulta luopuvansa puolueen johtotehtävistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu