Helsingin poliisisoittokunta konsertoi Turussa – konsertin laulusolistina esiintyy Johanna Försti

toimitus

Turun poliisilaitos järjestää konsertin Sigyn-salissa keskiviikkona 7. marraskuuta kello 19 alkaen. Helsingin poliisisoittokunta tuo iltaan kuultavaksi musiikkia sekä läheltä että kaukaa.

Konsertin laulusolistina esiintyy Johanna Försti, jonka ääni ja lavakarisma ovat tehneet hänestä yhden suosituimmista kotimaisista esiintyjistä. Nyt järjestettävässä konsertissa Johanna tulkitsee nostalgisia ja koskettavia kotimaisia sävelmiä yhdessä Helsingin poliisisoittokunnan kanssa.

Konsertissa saa kantaesityksensä myös Timo Alakotilan säveltämä uunituore viulukonsertto. Alakotila on yksi maamme kysytyimpiä muusikoita, joka sävellyksissään yhdistelee taitavasti kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin tyylilajeja keskenään. Timo Alakotila on toiminut tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana yli kahdellasadalla äänitteellä useiden eturivin kokoonpanojen sekä artistien kanssa.

Viulukonserton solistiosuuden tulkitsee musiikkityylien monitaitaja viulisti Eeva Oksala, jonka esiintymiset Suomessa ja Saksassa ovat saaneet ylistäviä arvosteluja.

Helsingin poliisisoittokunta on yli 40 soittajasta koostuva ammattiorkesteri, joka solistinumeroiden ohella tuo konserttiin sekä kotimaista että ulkomaista orkesterimusiikkia alansa huippusäveltäjiltä.

Konsertissa onkin nyt mahdollisuus päästä kuulemaan musiikkimaailmassa laajasti arvostetun kotimaisen muusikon Lauri Porran säveltämä järisyttävä teos, Near & Distant.

Konsertissa esitetään myös musiikkia yhdeltä tunnetuimmalta ja samalla suosituimmalta puhallin- ja vaskimusiikin säveltäjältä Philip Sparkelta, jonka sävellys Year of the Dragon vie kuulijan vuoristoratamaiselle seikkailulle.

Konserttiin lippuja myy Lippu.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu