Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat eläinkuvakisan voittajat: Kofin päätön hyppy vie katsojankin kuvan sisälle

Katso hauska video, kun koira hyökkää pölynimurin kimppuun.

Eläimiä kuvatessa haasteena on usein tilanteen nopeus ja ainutlaatuisuus. Eläintä ei voi pyytää toistamaan hienoa asentoa tai hauskaa ilmettä, ja siksi usein joutuu tinkimään joko kuvan sisällöstä tai sommittelusta. Mutta toisin on Etelä-Suomen Median tämän vuoden eläinkuvakisan voittajakuvassa!

– Hyppäävän Kofi-koiran kuvassa yhdistyy riemun ja upean värimaailman lisäksi erinomaisen rohkea rajaus. Se, että silmiä ei näy, luo itseasiassa illuusion siitä, että katsoja olisi kuvassa vielä enemmän sisällä. Todella toimiva kokonaisuus, ylistää kuvakilpailun raadin jäsen ja monasti valtakunnallisissa kisoissa itsekin palkittu lehtivalokuvaajaJohanna Erjonsalo

Kofin kuvasi vantaalainen Carolina Husu

Tänä vuonna kisaan tuli aiempaa monipuolisempia kuvia, osin varmaankin siitä syystä, että vuodenajat tarjosivat parastaan. Ei ole yllätys, että yleisesti kisasta välittyi poikkeuksellisen lämpimät säät. Kuvissa oli paljon valoa ja lämpöä. Myös ulkomailla kuvattuja kuvia oli paljon edellisvuosia enemmän.

– Perinteisten kissa-, koira- ja hevoskuvien lisäksi oli kiva huomata myös se, että tänä vuonna oli selkeästi lähdetty ulos luontoon kameran kanssa, liekö lämpöaalto syynä tähänkin, Erjonsalo pohtii.

Kisassa oli myös paljon hienoja kuvia erilaisista luonnoneläimistä, jopa kimalaisista, kuoriaisista ja etanoista.

Nemesiksen kuvassa on käytetty tyylikkäästi sävyjä. (Kuva: Soila Laurio)

Kakkoseksi nousi espoolaisen Soila Laurionkuva Nemesis-kissasta. Kuvassa on käytetty taidokkaasti vanhaa chiaroscuron – eli valohämyn taktiikkaa.

– Valohämy tarkoittaa asteittaista siirtymistä valosta varjoon, ja se luo kuvaan ainutlaatuisen, samaan aikaan arvokkaan ja kysyvän tunnelman. Kissan figuuri seinässä luo lisäksi hauskan optisen harhan – sitä katsoessa voisi ajatella että kissa katsoo suoraan eteenpäin, vaikka se katsookin kameraan. Kaunis kuva, ammattikuvaaja kehuu.

Vilma ja Armi valittiin kolmanneksi palkinnon arvoiseksi kuvaksi. Sen on napannut itsestään ja Armi-lampaasta vantaalainen Vilma Juutilainen

Eläinten kanssa otetut selfiet eivät sinällään ole mikään uusi asia, mutta tämän kuvan fiilistä Johanna Erjonsalo pitää poikkeuksellisen hyvänä.

– Ystävyys välittyy niin villan, kuin tiiviin nojaamisenkin seurauksena. Vilma-lampaalle on lisäksi sattunut mahtavan autuas ilme ja suora katse kameraan. Ihana!

Vilma Juutilainen otti hauskan kuvan itsestään ja Armi-lampaasta. (Kuva: Vilma Juutilainen)

Videosarjan hauskin oli turkulaisen Axel Annusen tallenne, jossa hänen koiransa puolustautuu pahinta uhkaansa, pölynimuria vastaan.

Kilpailuun tuli yli 750 kuvaa. Palkinnot on toimitettu voittajille.