Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verottajan lomakerunot ja jonotusmusiikkivinkit naurattavat Instassa – "Onhan se hienoa, jos verottaja saa jonkun onnelliseksi"

Verohallinnon Instagram-tili on herättänyt positiivista hyrinää sosiaalisessa mediassa. Verottaja saattaa esimerkiksi suositella hyvää jonotusmusiikkia tai kertoa jotakin ajankohtaisesta verolomakkeesta runomuodossa.

Virkamiesmäisestä linjasta poikkeava uusi tyyli tuli käyttöön viime talvena.

Tekstit ja kuvitus syntyvät usein kolmihenkisen tiimin yhteistyönä, mutta runot ottaa nimiinsä viestintäsuunnittelija Antti-Juhani Piirainen

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) epämääräisten asumisjärjestelyiden aikoihin hän runoili näin:

– Ajankohtainen on lomake numero yhdeksäntoista, vaik' toivottavasti et edes ole nähnyt moista. Kysehän on klassisesta työasuntovähennyksestä, johon kätevin tapa täyttää löytyy netistä.

– Käy siis osoitteeseen vero.fi nyt eikä viidestoista päivä, niin nauttia voit huomisesta ja poistuu huolen häivä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.Runo lomakkeesta, osa 10/246: Ajankohtainen on lomake numero yhdeksäntoista, vaik' toivottavasti et edes ole nähnyt moista. Kysehän on klassisesta työasuntovähennyksestä, johon kätevin tapa täyttää löytyy netistä. Käy siis osoitteeseen vero.fi nyt eikä viidestoista päivä, niin nauttia voit huomisesta ja poistuu huolen häivä. • Tällä lomakkeella vaaditaan työasuntovähennystä verotuksessa. Jos ilmoitat tiedot verkossa, sinun ei tarvitse palauttaa paperilomaketta. #lomake #runous #maanantai #verotus #VerohallintoHenkilön Verohallinto (@verohallinto) jakama julkaisu Touko 14, 2018 kello 6.46 PDT

Lomakkeita verohallinnolla on tällä hetkellä 246 kappaletta. Piirainen kertoo asettaneensa itse itselleen tavoitteen yhdestä lomakerunosta ja kahdesta muusta postauksesta viikossa.

– Joskus kyllä on jäänyt kokonainen viikkokin väliin, kun on ollut niin sanotusti tärkeämpääkin tekemistä.

Urakkaa uhkaa se, että uudistus on viemässä suuren osan nykyisistä lomakkeista.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.Runo lomakkeesta, osa 11/246: Kevät kylvö kerrassaan, laittaa jyvät laajenemaan, suven seuraan saapumaan. Muistaa maatalous mielellään, Ilmoittaa (neljä sivua) itsestään, vuodenvaihde vierellään. • Esitäytetty maatalouden veroilmoitus lähetetään kaikille maataloudenharjoittajille ja maatalousyhtymille, jotka ovat toiminnastaan muistiinpanovelvollisia. Jos käytettävissäsi on esitäytetty lomake 2, palauta liitelomakkeet sen välissä. Lomakkeelle on painettu sen viimeinen palautuspäivä ja palautusosoite. Lomake palautetaan esitäytetyllä lomakkeella olevaan osoitteeseen. Jos osoite puuttuu, lomakkeen voi palauttaa mihin tahansa verotoimistoon. Maatalouden veroilmoituksen voi palauttaa myös verkossa osoitteessa ‪lomake.fi‬. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai Katso-tunnisteella. Voit tallentaa ilmoituksen keskeneräisenä ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin. Tallennettu ilmoitus on Tallennetut lomakkeet -palvelussa. #lomake #runous #tiistai #verotus #VerohallintoHenkilön Verohallinto (@verohallinto) jakama julkaisu Touko 29, 2018 kello 3.56 PDT

Jokin aika sitten Verohallinto vinkkasi Instagramissa sopivasta jonotusmusiikista.

– Meidän mielestä Loiriplukarin "Ei voi laittaa verotukseen" ja Fugazin "Waiting room", myös Venomin "Welcome to hell" mainittu.

Tämäntapaiset päivitykset syntyvät Piiraisen mukaan usein kollegan Nanna Jussilan kanssa.

Samoin viestintäsuunnittelijana työskentelevä Jussila kertoo saaneensa juuri somen kautta palautetta, jossa Insta-tilin seuraaja kertoi tulleensa onnelliseksi veronmaksajien rahojen tällaisesta käytöstä.

– Onhan se hienoa, jos verottaja saa jonkun onnelliseksi, hän naurahtaa.

Samat viestintäsuunnittelijat tuottavat myös totisempaa tekstiä Verohallinnon muihin tiedotuskanaviin.