Diivaa svengaa! -konsertissa kuullaan sopraanoaarioita jazzsovituksin

Mari Palo ja Tapiola Big Band esiintyvät Turussa. Eveliina Mustonen

toimitus

Mari Palo ja Tapiola Big Band esiintyvät Turun Linnateatterissa lauantaina 27.10.

Diiva svengaa! -nimisessä konsertissa kuullaan muun muassa Puccinin, Mozartin ja Rossinin tunnetuimpia sopraanoaarioita jazzsovituksin.

– Luvassa on hykerryttävän herkullinen konsertti, jossa Tapiola Big Bandin kapellimestari Esko Heikkinen naukuu trumpetillaan kilpaa solistin kanssa, järjestäjät lupaavat.

Konsertin tavoitteena on tuoda yhteen sekä jazzin ystäviä kuulemaan hienoja aarioita että klassisen musiikin ystäviä nauttimaan tutuista kappaleista svengaavina sovituksina.

Ohjelma antaa myös Mari Palolle mahdollisuuden tulkita kappaleita hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Konserttikokonaisuus on sovitettu jazz-henkiseksi big bandille. Mari Palon tulkitsemien laulujen lisäksi ohjelmassa on orkesterinumeroina tuttuja ooppera-alkusoittoja, joissa rytmipoljentona on svengaavaa swingä sekä soinnuissa mehukkaita jazz-värejä ja monia hauskoja yllätyksiä.

Mari Palo on laajalti tunnettu oopperalavojen upea sopraano. Hän taitaa myös kevyen musiikin, jota hän nuoruudessaan opiskeli Alf Myllärin rock-jazz-koulussa Kokkolassa. Samanaikaisesti Palo opiskeli myös klassista laulua, joten eri musiikkityylit ovat kulkeneet hänen mukanaan rinta rinnan. Lukion jälkeen ammatillinen karriääri valikoitui klassisen musiikin puolelle.

Tapiola Big Band on lähes 50 toimintavuotensa aikana esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä areenoilla. Orkesterin kapellimestarina toimii UMO:ssa pitkän uran tehnyt lead-trumpetisti Esko Heikkinen, joka on sovittanut kaikki konsertissa esitettävät kappaleet.

Diiva svengaa! – Tapiola Big Band feat. Mari Palo Linnateatterissa la 27.10.2018 klo 20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu