Tutkijoiden yö houkutteli Turussa yli 2 500 tutkimuksen äärelle

toimitus

Turun yliopiston järjestämä Tutkijoiden yö houkutteli tutkimuksen ja tieteen pariin yli 2 500 kävijää ja kokijaa perjantaina.

Yli puolet osallistujista oli koululaisia ja lukiolaisia. Yhteiseurooppalaisen tapahtuman tavoitteena on tehdä tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle sekä esittää tutkijantyö houkuttelevana uravaihtoehtona.

Tutkijoiden yön vetonaula oli Turun yliopiston eläinmuseo, jossa vieraili päivän aikana yhteensä 1 500 henkilöä.

Toinen suuri tapahtuma oli Turun normaalikoulussa ja Turku International Schoolissa järjestetty Tutkijoiden yön teemapäivä, jonka aikana Turun yliopiston tutkijoiden vetämiin pajoihin ja luentoihin osallistui lähes 870 koululaista ja lukiolaista.

Turun Tutkijoiden yö jakautui aamupäivän ja illan ohjelmiin. Aamupäivä oli suunnattu suoraan koululaisille ja lukiolaisille, illan ohjelma oli kaikille avoin koko.

Normaalikoulun tapahtuman lisäksi aamupäivällä noin 400 ala- ja yläkoululaista vieraili Turun yliopiston eläinmuseossa.

Illan koko perheen tapahtumaan Yliopistonmäelle eläinmuseoon sekä Natura-rakennuksen tiloihin saapui lapsia, nuoria ja aikuisia niin eläinmuseon avoimiin oviin, eläin- ja kasvimuseon järjestämiin opastuksiin kuin Naturan aulaan luotuihin toiminnallisiin pisteisiin.

Naturassa saattoi esimerkiksi luoda muovailuvahasta tieteelle aiemmin tuntemattoman sienen ja kuvata sen tieteelle, jutella tutkijoiden kanssa borrelioosista, puutiaisista ja sisällissodasta sekä pelata Vihan pitkät jäljet -hankkeen luomaa virtuaalista peliä, joka testaa omia arvovalintoja.

Avoimilla luennoilla pureuduttiin vihapuheeseen ja sen juuriin sekä Amazoniaan ja Andeille suuntautuneiden tutkimusmatkojen antiin.

Tutkijoiden yö -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2005 lähtien syyskuun viimeisenä perjantaina sadoissa kaupungeissa eri puolilla Eurooppaa. Turussa tapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää