Turun Murre -ehdokkaat esittäytyvät – äänestä suosikkiasi!

LEMMIKIT Kymmenen Turun Murre -kandidaattia on valittu.

Tomi Kangasniemi

Turkulainen kyseli lukijoiden ehdokkaita Turun Murre -kisaan. Saimme koko joukon mahtavia ehdokkaita, joista valitsimme kymmenen finalistia.

1. Archi

– 6,5-vuotias venäjänspanieli, joka herättää huomion trumpettimaisella äänellään. Kutsutaan myös Törpöksi.

2. Haba

– Omaa terminaattorin elkeitä, vaikka harrastaakin tokoa. Ison koon ja rujon ulkokuoren alla sykkii kuitenkin lämmin sydän ja pusuja on aina tarjolla.

3. Keke

– 10-vuotias käppänä, jolta ei luonnetta puutu. Osaa myös murista.Pohjimmiltaan kiltti kuin lammas kuitenkin.

4. Jaakko

– Nuori russeli, joka osaa ottaa hetkestä kaiken irti. Kuvassa näkyy Jaakon lempiasento meren jäällä tai koirapuiston vilinän keskellä.

5. Mr.Bogo

– 6-vuotias ranskanbulla. Turkulaissyntyinen koiraherra, jota kuvaillaan kiltiksi, älykkääksi ja erittäin huomioivaksi.

6. Yasmin

– Kakolanmäen oma ”rinsessa”, jonka valtikkana toimii jyrsitty vessaharja. Rakastaa saada huomiota, mutta myös antaa sitä.

7. Diego

– Juuri turkulaistunut city-koira. Ottanut jo keskustan ja jokirannan haltuunsa rohkeudellaan, sosiaalisilla taidoillaan sekä söpöydellään.

8. Hertta

– 8 kuukauden ikäinen spanieli-pystykorvamixi. Rakastaa lihaisia luita ja kaivaa takapihalla tunnelia Kiinaan. Kellontarkka koira. Nukkuu illalla kello 21.30 täysillä ja herää aamuisin kello 5.40.

9. Wilma

– Kaksivuotias Wilma tervehtii lapset ja aikuiset heittäytymällä selälleen vaikka vesilätäkköön, kunhan vain saa masurapsutuksia.

10. Tellu

– Viisivuotias, joka näyttää hölmöltä, mutta on muuten terve.

Omaa suosikkiasipääsetäänestämään alla olevasta valikosta.Turkulainen palkitsee kisan kolme parasta koiraa lahjakorttipalkinnoilla. Äänestää voi 10.10. saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää