Lisää lentoja Turusta Riikaan – Air Balticin myyntipäällikkö ylistää Turun reittiä: ”Olemme erittäin tyytyväisiä”

MATKAILU Keväästä alkaen Turusta lennetään Riikaan entistä useammin.

Air Baltic lisää lentojaan Turun ja Riian välillä ensi keväästä eteenpäin. Air Baltic

Tomi Kangasniemi

Air Baltic lentää huhtikuusta alkaen neljä lisävuoroa Turusta Riikaan. Syynä on matkustajien kasvava kiinnostus reittiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Turun reittiin. Se on osoittautunut meille hyväksi, ja haluamme palvella matkustajia vielä paremmin, Air Balticin myyntipäällikkö Jan Nyholm tiivistää.

Lennot sijoittuvat iltapäivään. Lähdöt ovat Turusta maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin kello 15.55.

– Vuoroja lennetään pienemmällä konetyypillämme lokakuun 25. päivään asti.

Air Baltic jatkaa edelleen aamulentojaan. Lentojen aikainen aikataulu selittyy jatkolento-tarpeilla. Nyholmin mukaan yli puolet Turusta Riikaan matkaavista suuntaa Riiasta jatkolennolle.

– Jatkolennot lähtevät Riiasta kello 7–8, ja niitä palvelemaan on suunnattu Suomen kenttiemme aamulennot. Sunnuntaiaamuisin taas ei ole Riian kentältä jatkoyhteyksiä, joten sunnuntain aamupäivälentomme palvelee seuraavaa aaltoa eli kello 12 jälkeen Riiasta lähteviä lentoja.

Nyholmin mukaan Turun ja Tampereen kentät ovat yhtiölle tärkeitä. Aivan pikkukentille ei yhtiö halua toimintaansa laajentaa vaan kohteen pitää olla tarpeeksi iso kaupunki tai kaupunkiympäristö. Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa täyttävät kriteerit.

Mutta miten kenttien tarpeen käy, jos tulevaisuudessa juna vie matkustajia tunnissa Turusta ja Tampereelta Helsinkiin? Nyholm uskoo kysynnän lennoille maakuntien kentillä säilyvän.

– Kun lennoille lähdetään, halutaan minimoida matkatavaroiden kantamista. Se tuo ainakin omasta mielestäni lisästressiä, jos ensin pitää kuljettaa tavaroita junalla, ja sitten mennä lennolle.

Entä lentomatkustamisen näkymät sitten? Nyholmin mukaan Air Baltic on ollut viime vuodet kasvu-uralla.

– Nyt kaikilla menee lujaa. Melkein kaksi vuotta jokainen kuukausi on meillä ollut edellistä parempi. Viime vuosi oli historiamme paras, mutta näyttää siltä, että tästä vuodesta tulee vielä parempi. Uusia kohteita avataan ja konekaluston modernisointi jatkuu.

Uusia yhteyksiä ei Nyholm vielä Turkuun lupaile, sillä yhtiö haluaa vahvistaa asemaansa Baltiassa.

– Haluamme Riiasta lisää yhteyksiä maailmalle. Myös Tallinnassa toimintaa kasvatetaan ja jatkossa myös Vilnassa. Olemme olleet kolmena vuotena neljästä myös maailman täsmällisin lentoyhtiö. Ajatuksena on, että kaikki vuorot lennetään Riikaan ja sieltä eteenpäin maailmalle. Se on ollut meille toimiva konsepti.

Turun aseman matkustaja- määrät kasvussa

Finavian Turun lentoasemalta on kesäkuun loppuun mennessä lentänyt 188 319 matkustajaa.

Kasvua vuoden takaiseen matkustamäärään on 15,5 prosenttia.

Kotimaan lennoissa on kasvua kolme prosenttia, mutta kansainvälisille lennoille suuntasi Turusta 21 prosenttia viime vuotta enemmän.

Finavian lentoasemien kautta on kuuden ensimmäisen kuukauden aikana matkustanut yhteensä 12,3 miljoonaa matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää