Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piian katoamisen uudet vihjeet: Autot seurailleet nuoria tyttöjä Piikkiössä

KATOAMINEN Piia Ristikankareen 30 vuoden takaisesta katoamisesta on kesän aikana tullut paljon uusia vihjeitä.

Kolmenkymmenen vuoden takainen Piia Ristikankareenkatoamistapaus Piikkiössä tuo poliisille yhä jatkuvasti vihjeitä.

– Vihjeitä tulee tasaiseen tahtiin, ja niitä on tullut selvästi taas enemmän, kun asiaa nostettiin julkisuuteen. Kevään jälkeen vihjeitä on tullut 40-50. Sitä ennen niitä tuli muutama vuodessa, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Heinonen Keskusrikospoliisista.

Heinosen mukaan mitään läpimurtoa ei vihjeiden myötä ole tullut. Vihjeet viittaavat samoihin suuntiin kuin aiemminkin.

– Ne viittaavat autoihin ja määrättyihin henkilöryhmiin. Vihjeet liittyvät sellaiseen toimintaan, että paikkakunnalla liikkui ajoneuvo, joka seuraili nuoria tyttöjä. Tytöt ovat tätä kovasti pelästyneet. Tällaista ajoneuvoa emme ole kyenneet löytämään.

Eräs nainen kertoi tällä viikolla Iltalehden haastattelussa, miten hän joutui Piikkiössä uhkaavaan tilanteeseen joitain vuosia ennen Piian katoamista. Tuolloin parikymppisen naisen viereen tuli auto, ja siististi pukeutunut 25-35-vuotias mies kävi naiseen käsiksi ja yritti repiä tätä autoon.

Nainen rimpuili vastaan, ja mies luopui aikeistaan, kun tielle tuli muitakin autoja. Tapaus sattui vajaan kilometrin päässä Piian kotitalosta.

Kimmo Heinosen mukaan näihin kokemuksiin suhtaudutaan vakavasti.

– Paljon on puhutettu ihmisiä ja vihjeitä käydään vielä läpi. Edelleen on myös paljon henkilöitä puhuttamatta. Toivon, että ne, jotka ovat nähneet Piian diskon pihalla tai ohi kulkemassa ottaisivat yhteyttä. Somessa tästä puhutaan varmana tietona, mutta tänne ei sitä kukaan ole tullut kertomaan. Jos tähän saadaan varmuus, auttaa se tutkintamme suuntaamisessa.  

Toistaiseksi Piian katoamisen tutkinnassa tilanne on se, että yhtään varmaa havaintoa Piiasta ei kotoa lähtemisen jälkeen ole.

Poliisilla on Piian vanhoja tavaroita, joista saadaan DNA-näyte. Näytteelle on käyttöä vasta, jos löytyy ajoneuvo, missä Piia on ollut tai tuntematon vainaja.

Poliisi kaipaa siis edelleen vihjeitä.

– Vanhankin vihjeen voi antaa uudelleen, Heinonen muistuttaa.

Poliisi pyytää kaikki Piia Ristikankareen katoamistapaukseen liittyvät tiedot sähköpostiosoitteeseen tku.krp@poliisi.fi