Kupittaan palloiluhallissa on maksuton musiikin ja urheilun yhdistävä suurkonsertti

toimitus

Turun filharmoninen orkesteri yhdistää urheilun ja musiikin Turun päivän aattona 15.9. kello 17. Kupittaan uudessa palloiluhallissa kuultava konsertti on suuri turkulaisen vapaa-ajan juhla, johon kaikki urheilufanit ja musiikin ystävät on kutsuttu. Reilun tunnin mittaiseen konserttiin on vapaa pääsy eikä etukäteisvarausta tarvita, vaan paikan päälle voi tulla suoraan ennen konserttia. Yleisöä paikan päälle mahtuu noin 2500 henkeä – eli yli kaksi kertaa enemmän kuin orkesterin kotisaliin Konserttitaloon. Konserttia voi seurata myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.

Sinfonia palloiluhallille -konsertti koostuu kappaleista, jotka liitetään vahvasti urheiluun. Vuoden 2018 liikuntapaikka -tunnustuksella palkitussa Kupittaan palloiluhallissa kuullaan urheilutapahtumista tuttuja teemoja ja tunnuskappaleita, elokuvamusiikkia sekä pop- ja rockmusiikin hittejä ja perinteisiä taidemusiikin teoksia. Urheilumaailmaan liittyviä kappaleita on tutkittu orkesterissa pitkin kevättä ja kesää.

Konserttiohjelmaan sopivia kappaleita ideoitiin jopa kahden konsertin verran, joten monet hitit jouduttiin karsimaan pois. Halusimme ohjelmaan sekä sporttiteemaisia orkesterikappaleita että populaarimpaa musiikkia, kommentoi konsertin tuottaja, TFO:n projektisihteeri Pekka Haapanen.

Konsertissa kuullaan muun muassa Queenin We Will Rock You, uusi orkesterisovitus Daruden Sandstormista ja Ludwig van Beethovenin 9. sinfonian finaali Oodi ilolle. Kun musiikki jalkautuu urheilun kotikentälle, juhlistetaan konserttia lisäksi tapahtumaan tilatulla kantaesityksellä. Max Savikankaan teos Slam Dunk on saanut inspiraationsa koripallosta. Teos on sävelletty sinfoniaorkesterille ja kahdelle koripalloilijalle, ja sen osana on urheiluhenkeen selostettu donkkikilpailu. Konsertin kappaleiden aikana nähdään myös eri liikuntalajien taidonnäytteitä, joita on suunniteltu yhteistyössä liikuntapalvelujen kanssa. Konsertin kappalelista löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta tfo.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu