Laivaston soittokunta aloittaa syyskauden taiwanilaisella musiikilla

Janne Koivisto

Laivaston soittokunnan syksyn konserttikausi käynnistyy torstaina 13.9. taiwanilaisen musiikin parissa.

Kapellimestariksi saapuu Sibelius-akatemian maisteriopintojen diplomikonserttinsa tekevä Chen Chun-Li, ja solistina Sigyn-salissa esiintyy yksi Aasian arvostetuimmista vaskisoittajista taiwanilainen trumpetisti Yeh Shu-Han

Konsertin ohjelmistossa kuullaan puhallinorkesterille sävellettyjä ja sovitettuja teoksia, jotka pohjautuvat perinteiseen Kaukoidän sävelkieleen ja saavat siten länsimaisen sotilassoittokunnankin kuulostamaan erilaiselta.

– Muun muassa Chung Yiu-Kwongin sävellyksessä Festive Celebration käytetään perinteisiä kiinalaisia rumpurytmejä, pentatonista asteikkoa ja muinaisia sävelkulkuja, kertoo kapellimestari Chen Chun-Li.

Länsimaista musiikkia konsertissa edustaa amerikkalaisen Alfred Reedin (1921–2005) säveltämä trumpettikonsertto, joka on omistettu illan solistille.

Erinomaisena trumpetistina tunnettu Yeh Shu-Han on esiintynyt solistina ympäri maailmaa, toiminut Taiwanin kansallisen sinfoniaorkesterin trumpetin äänenjohtajana sekä trumpetin- ja orkesterisoiton professorina Taiwanin kansallisessa normaaliyliopistossa.

Konsertti esitetään Turun konservatorion Sigyn-salissa torstaina 13.9.2018 kello 19.00 alkaen, ja sen kesto väliaikoineen on noin kaksi tuntia.

Liput voi ostaa tuntia ennen Sigyn-salin lipunmyynnistä tai ennakkoon Lippupisteestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu