Sinitaivas-konsertti tuo Turkuun kovia esiintyjiä

Tangokuningatar 2018 Saana Sassali ja Tangokuningas 2018 Jarno Kokko. Lehdistökuva

Janne Koivisto

Perinteinen Sinitaivas-konsertti saapuu Turkuun 6. lokakuuta.

Kesällä valitut uudet tangokuninkaalliset ovat kiertäneet yhdessä tiiviiseen tahtiin maamme huvipaikkoja. Lokakuussa kruunupäillä on vuorossa ensimmäinen yhteinen konserttikiertue Sinitaivas.

Sinitaivas on konsertti, jota yleisö osaa jo odottaa. Konserttikiertueen ohjelmisto huokuu iloista ja reipasta musiikkia.

– Konserteissa on aina oma tenhonsa. Juuri ennen musiikin alkua kuulee, kuinka yleisö hiljenee ja valmistautuu tulevaan. Siinä lyhyessä hetkessä, ennen konsertin alkua, on minulle jotain taianomaista, tangokuningas Jarno Kokko kertoo.

Kesäkuussa koko Suomen tuntema iskelmätähti Lea Laven täytti 70 vuotta ja Sinitaivaalla onkin kunnia saada hänet mukaan tänä vuonna.

Lean uran alkuvaiheet sijoittuvat 1960-luvulle. Vuosiin mahtuu tuhansia keikkoja, satoja lauluja, Syksyn Sävel -voittoja, konserttikiertueita, monia menestyneitä levyjä, tunnustuksia ja palkintoja. Saana Sassali nimeää Lean idolikseen ja kertoo;

– Innokkaat ja odottavat tunnelmat. Ilo päästä kiertämään Suomea niin hienolla porukalla. On unelmien täyttymys päästä samalle lavalle idolini Lea Lavenin kanssa, Kokko hehkuttaa.

Tämän vuoden alussa kaksi energistä ja valovoimaista tangokuningasta Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen löivät voimavaransa yhteen. Syntyi yhteisiä levytyksiä ja keikkoja. Nyt kaksikko nähdään myös samalla konserttiareenalla.

– On varsin mukava tuoda Sinitaivaassa esille myöskin meidän “uutta lastamme” eli Marko & Jukka -duoa. Kesän alusta saakka olemme Jukan (ja myös konserteissa mukana olevan Jackpot-orkesterin) kanssa kiertäneet tanssilavoja ja tanssiravintoloita sekä erilaisia tapahtumia. Kansa on ottanut meidän uutuuskokoonpanon mukavasti vastaan ja uskallan sanoa, että tässä paketissa 1 + 1 on todellakin enemmän kuin kaksi, Marko Maunuksela kertoo.

Sinitaivas alkaa Porista 5. lokakuuta ja saapuu Turkuun päivää myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu