Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankkiautomaattien palvelujohtaja vastaa kritiikkiin – tästä syystä pankkiautomaatit katoavat Turun lähiöistä

Turkulainen otti selvää, missä paikoissa Turussa on pankkiautomaatteja.

Pankkiautomaattien määrä on vähentynyt selvästi ja pankkiautomaattien määrän väheneminen tulee jatkumaan. Esimerkiksi alkava Toriparkin rakennustyömaa harventaa keskustassa pankkiautomaattien määrää entisestään, kun Kauppatorin pankkiautomaatti poistuu syyskuun aikana.

Otto-automaatteja ylläpitävän Automatia Pankkiautomaattien tietojen perusteella valtaosa Otto-automaateista sijaitsee pankin tai liikekeskuksen yhteydessä.

S-ryhmän kauppojen yhteydestä Otto-automaatteja ei enää löydä.

Otto-automaattien katoaminen S-kauppojen yhteydestä on seurausta siitä, että S-ryhmä irtisanoi yhteistyön Otto-automaattien kanssa viime vuonna.

Tilalle S-ryhmä tuo Nokas Groupin omistamat Nosto-automaatit. Toistaiseksi Turussa on kaksi Nosto-automaattia, jotka sijaitsevat Turun satamassa ja Wiklundin tavaratalossa.

Turkulainen teki kyselyn sosiaalisessa mediassa ja kysyi, mihin paikkoihin ihmiset kaipaisivat Turussa automaatteja. Eniten vastaajia harmitti pankkiautomaatin puuttuminen omasta lähiöstä. Ihmetystä herättää myös se, että Turun rautatieasemalla ei enää nykyään ole pankkiautomaattia.

Kommentoijien keskuudessa ihmeteltiin myös sitä, miksi Kupittaalla ei ole pankkiautomaatteja, vaikka seudulle rakentuu uusi asuinalue.

Kupittaan pankkiautomaatit sijaitsevatK-citymarket Kupittaan ja Kaskentiellä olevan Neste-huoltoaseman yhteydessä.

Miksi Turun rautatieasemalla ja muilla keskeisillä paikoilla ei ole pankkiautomaattia, Automatia Pankkiautomaattien palvelujohtaja Harri Pennanen?

– Ei siihen mitään erityistä syytä ole. Kohteiden saaminen on aina hankalaa ja liiketilat ovat kortilla monessa tapauksessa. Eri syistä ei aina automaatille ole pystytty löytämään sijoituspaikkaa.

Pennasen mukaan Otto-automaattien määrä ei ole merkittävästi vähentynyt viime vuosina. S-ryhmän irtisanottua sopimuksen Otto-automaattien kanssa, Automatia pyrkii sijoittamaan mahdollisuuksien mukaan automaatit uudelleen.

Pankkiautomaattien verkosto aiotaan pitää valtakunnallisena myös tulevaisuudessa. Totuus on kuitenkin se, että käteisnostojen määrä on jatkuvassa laskussa.

Sen vuoksi pankkiautomaatteja pyritään sijoittamaan sinne, missä kysyntä on suurin. Tämä on suurin syy siihen, miksi monen pienen lähikaupan edustalta pankkiautomaatti on lähtenyt.

– Meidän on ollut välttämätöntä sijoittaa automaatteja paikkoihin, joissa käyttökertoja on enemmän. Meillä on rajallinen määrä automaatteja käytössä ja pyrimme sijoittamaan ne mahdollisimman hyvin.

Pennanen nostaa kauppakeskukset ja isot kaupat järkevimmiksi sijoituskohteiksi automaateille.

Pankkiautomaattien lisäksi käteistä on mahdollista nostaa useiden kauppojen kassalta ostosten yhteydessä. Kaupat eivät veloita käteisnostoista erikseen.

Muokattu 24.8. kello 9.22. Oikaistu virheellinen tieto, että Kupittaan ainoa pankkiautomaatti olisi K-citymarket Kupittaan yhteydessä.